To personer er pågrepet etter masseslagsmålet, opplyser operasjonsleder Jørgen Ommedal i Vest politidistrikt til VG. Bergens Tidende omtalte pågripelsene først.

– Det er to menn i starten av 20-årene som vi har en mistanke om at kan ha vært involvert i hendelsen. Etterforskningen vil vise om de har hatt en rolle i det eller ikke, sier Ommedal.

Politiet rykket ut til utestedet Skipperstuen i Bergen sentrum, etter det som skal være et slagsmål mellom to større grupperinger – som antas å være fotballsupportere.

– Vi er klar over at flere av våre supportere har vært involvert i et slagsmål i sentrum før kveldens kamp. Vi tar fullstendig avstand fra alle typer vold og denne oppførselen er totalt uakseptabel. Hvilke konsekvenser dette vil få for de supporterne som er involvert vil vi komme tilbake til når vi har fått full oversikt over situasjonen, sier daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en uttalelse til egen nettside.

Politiet rykket ut med store ressurser, men da de ankom stedet var de involverte spredt utover.

– De involverte skal ha kastet røykgranater, bord, stoler og ølglass, sier Ommedal.

Barsjef på Skipperstuen, Kristian Belsnes, sier til VG at en gjeng med Start-supportere hadde sittet på utestedet gjennom dagen, og at det hele skal ha eskalert da en gjeng med maskerte menn kom inn på puben.

– Det var sikkert 15 til 20 stykker som kom med finlandshetter og masker. Hendelsen virker planlagt, sier han.

En finlandshette kan også bli kalt balaklava.

Belsnes sier at en kvinnelig bartender i 50-årene ble sendt til legevakt etter hendelsen. Dette bekrefter politiet.

– Hun ble slått ned, og sparket og slått mens hun lå nede. Hun er skjelven. Å storme et utested og slå ned uskyldige er uakseptabelt, sier Belsnes.

Kvinnen har sendt en skriftlig uttalelse til VG, men ønsker å være anonym. Hun sier at hun føler at hendelsesforløpet er godt forklart slik det er.

– Jeg har vært på legevakten og har fått flere fysiske skader, men ingen alvorlige. Det som derimot er mer alvorlig er hvor traumatisk det opplevdes, for meg er det fortsatt utrolig vanskelig å forstå hvordan noen kan være i stand til å gjøre slikt. Jeg har blitt veldig godt ivaretatt av ambulansepersonell, legevakt, kollegaer, familie og venner, skriver hun i en SMS til VG.

Belsnes opplyser at han har anmeldt saken til politiet. Ifølge barsjefen er det materielle skader, inkludert knuste glass og ødelagte stoler og barinventar.

– Folk løp i alle retninger da politiet kom, men vi har mottatt mange videoer av hendelsen, og vi har sendt disse til politiet, sier barsjefen.

Han har fått opplysninger fra gjester ved utestedet som tyder på at de to grupperingene tilhører et casualmiljø.

Casuals brukes som betegnelse for subkulturgrupperinger rundt fotballklubber som kjennetegnes ved at de ikke benytter seg av klubbens offisielle drakter eller merkevarer, men i stedet kler seg i «casual»- klær. Vold er ofte forbundet med disse grupperingene.

Dette er ikke bekreftet av politiet, og Ommedal forteller til VG at de ikke kan si noe om hvilke grupper de involverte tilhører eller ikke tilhører. Han kan heller ikke på nåværende tidspunkt uttale seg om slagsmålet virket planlagt eller ikke.

Ommedal vet ikke hvor mange som var involvert i slagsmålet. De har ikke opplysninger om at flere skal være skadet.

– Etterforskningen vil gi klarhet i hva som har skjedd. Vi har fått en del videoer og prøver å hente inn så mye informasjon som mulig, sier han.

Brann spilte mot Start i Obos-ligaen kl. 18.00. Ifølge BA ser politiet en sammenheng mellom slagsmålet og kampen.

Sikkerhetssjef på Brann stadion, Knut Iversen, sier til samme avis at de satt inn flere tiltak for sikkerheten på stadion torsdag kveld.

– Vi kommer til å løfte sikkerhetsnivået litt, sa Iversen før kampen.

Brann vant kampen 1–0.