Haaland scoret nemlig to mål, sitt tiende og 11. Premier League-mål på ti kamper, og noterte seg for en målgivende i den overlegne 3–0-seieren i Manchester Uniteds egen storstue.

Etter noen kamper uten mål, står nordmannen nå med fem mål på de siste tre kampene. Haaland fnyser av påstanden om at han har hatt måltørke og kaller det «respektløst» overfor andre spillere.

– Til syvende og sist vet alle at det ikke er måltørke. Jeg bruker det som motivasjon. Folk vil ha klikk og ditt og datt. Av og til er folk litt blåst i hodet, men jeg kan ikke gjøre noe med det, sier Haaland til Viaplay.

Se hele intervjuet her.

Det kunne blitt flere mål også. Haaland misset på noen store sjanser, men helt uavhengig av det ble han bortelagets store spiller søndag kveld. Det har han vært i disse oppgjørene siden City-overgangen sommeren 2022.

Haaland har nå direkte bidratt til åtte mål (fem mål og tre målgivende) på tre ligakamper mot Manchester United, ifølge statistikktjenesten Opta.

Stemningen i bortesvingen var naturligvis upåklagelig. Etter 3–0-scoringen sang City-fansen taktfast «Old Trafford is falling down, Erik ten Hag is a clown» (oversatt: Old Trafford faller sammen og Erik ten Hag er en klovn).

For United er dette tapet krise.

De har vunnet like mange kamper som de har tapt i ligaen og på åttendeplass er de allerede langt bak topplagene. Mer enn en fjerdedel av sesongen er unnagjort.

Samtidig fortsetter den begredelige Old Trafford-statistikken mot byrivalen. Etter søndagens kamp har de bare vunnet tre av de siste 13 oppgjørene i egen storstue.

Reaksjonene fra britiske eksperter var nådeløse.

United-helten Gary Neville mente hjemmelaget «ble jevnet med jorden» og ble «fullstendig knust», mens eks Tottenham-spiller Chris Waddle mente «forskjellen mellom lagene på banen ble enorme».

Haalands drømmekveld startet allerede i det 26. minutt. Rodri fikk straffe etter å ha blitt holdt av Rasmus Højlund. Haaland var iskald fra ellevemetersmerket.

Nordmannen feiret vilt foran hjemmefansen. Han ble da møtt med ropet «Keano» – en referanse til da United-legenden Roy Keane kvestet pappa Alfie Haaland. Haaland senior satt på tribunen og så sønnen herje nok en gang mot erkerivalen.

– Det var så mange som sang «Keano». Jeg vet ikke hvorfor. Jeg brukte det som motivasjon, jeg ga dem en god feiring, sier Haaland til BBC.

– Jeg kan tenke meg at han (Alfie) jublet godt. Det var en fantastisk kamp, én av våre beste prestasjoner denne sesongen, sier Haaland til Viaplay.

SEIERSKLEM: Erling Braut Haaland og City-manager Pep Guardiola feirer 3–0-seieren mot erkerivalen. Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB

Tidlig i annenomgang økte Haaland ledelsen. Bernardo Silva slo inn fra venstre og i boksen hadde Haaland sneket seg vekk fra Uniteds forsvarere. Dermed fikk 23-åringen en enkel jobb med å stange inn tomålsledelsen.

Drøyt ti minutter før slutt viste Haaland også frem servitøregenskapene sine.

Da kunne han avsluttet selv fra skrått hold, men i stedet serverte han Phil Foden på åpent mål. Engelskmannen kunne ikke gjøre annet enn å sette inn 3–0 og kampens siste scoring.

– Jeg hadde mange sjanser og kunne scoret flere, men når en lagkamerat er i bedre posisjon enn deg, sentrer du til dem. Så enkelt er det, sier Haaland.