Fløya-Kvik Halden 1–1 (1–0)

På stillingen 1–1 og med to minutter igjen å spille, rullet Fløya opp et av mange fine angrep i løpet av kampen. Ballen endte hos innbytter Martin Osvald Thorvaldsen på høyresiden, men dessverre for Fløya og Thorvaldsen gikk skuddet i nettveggen.

– Et sekund der så trodde jeg den skulle gå i mål, sier Thorvaldsen, som kom inn tjue minutter før slutt til sin Fløya-debut.

Kompis med Mendy

21-åringen har tidligere spilt for Ullensaker Kisa, der han fikk 19 kamper for klubbens andrelag i tredjedivisjon.

– Jeg kom for to uker siden. Jeg er kompis med Abou (David Mendy, Fløya-spiss, red.anm) og tenkte hvorfor ikke prøve seg her. Jeg sendte melding og var på en ukes prøvespill, som gikk bra. Nå har jeg flyttet hit og leter etter jobb i byen, sier Thorvaldsen, som har funnet seg godt til rette i sin nye klubb.

– Jeg synes det er et bra lag, og selv om vi er seriøse så har vi det også gøy på trening. Jeg er blitt tatt godt imot, sier 21-åringen.

Hvordan vil du beskrive deg selv om spiller?

– Jeg er en offensivt back. Jeg er hurtig og god med ballen, sier Thorvaldsen, som har troen på at hans nye klubb kan berge plassen, tross en tøff start på sesongen. Fløya står med kun tre poeng etter syv kamper, og har fem poeng opp til sikker plass, riktignok med en kamp færre spilt enn de fleste andre lagene.

– Jeg tror vi spiller i andredivisjon neste sesong også, avslutter Fløyas nysignering.

Fløya-spillerne feirer Scott Fitzgeralds vakre scoring. Foto: Lasse Holmeslet

– Kommer til å vinne kamper

Fløya-trener Gaute B. Olsen er fornøyd med tilveksten på høyresiden.

– Han tok kontakt med oss, og er en ung og ambisiøs spiller. Vi har Håvard (Mannsverk) på vei tilbake og vi trodde han kunne klare 30 minutter i dag, men det var greit å gi Martin muligheten, sier Fløya-treneren.

Olsen måtte se laget sitt gå av banen uten seier nok en gang, i en kamp der Fløya burde hatt minst en scoring til.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Først og fremst synes jeg vi spiller en jævlig god kamp mot et på papiret godt Kvik Halden-lag. Jeg hadde forventet at vi skulle utfordre dem, men at vi skulle dominere slik, sier Fløya-treneren, og lar resten av setningen henge i lufta, før han legger til.

– Jeg sa til guttene etter kampen at det er ikke alltid i løpet av sesongen det er slik, men i dag er jeg stolt av dem, sier Olsen, som ikke lar seg stresse av at poengene uteblir, tross gode prestasjoner.

– I motsetning til for eksempel Florø så er vi i utgangspunktet en underdog. Jeg synes det er en voldsom «go» i spillergruppa. Vi må ta tak i prestasjonene og så ser alle at vi kommer til å vinne kamper, avslutter Fløyas hovedtrener.

Scott Fitzgerald sendte Fløya i ledelsen med en vakker scoring etter et drøyt kvarter. Grønntrøyene hadde store muligheter til å øke ledelsen, både før og etter pause, men det var i stedet bortelaget som utlignet på en av sine få muligheter tjue minutter ut i omgangen.

Marcus Ellingsen Andersen (keeper, Henrik Fløgum og Mikkel Boge Olsnes Aarseth måtte se to poeng gå tapt. Foto: Lasse Holmeslet