Mol og Sørum til OL-kvartfinale: – Vi er tilbake

TOKYO/OSLO (VG) (Mol/Sørum – Brouwer/Meeuwsen 21–17, 21–19) Anders Mol og Christian Sørum slo sine nederlandske rivaler i den første utslagsrunden.

– Det er utrolig deilig. Det var veldig mye bedre spill enn tidligere kamper. Vi er tilbake til der vi har vært før, selv om det ikke var perfekt, sier Mol til VG.

Mol viste seg verdig merkelappen som «verdens beste blokkspiller» da han igjen og igjen frustrerte Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen på motsatt side i sanden i Tokyo. I førstesettet alene sikret han tre blokkpoeng i åttedelsfinalen av sandvolleyball-turneringen i Tokyo.

– Yes, kom igjen! ropte Mol da han blokkerte til 15 – 10 i det første settet.

Sørum var på sin side redningsmann ved flere anledninger og stod for flere imponerende opphentinger.

Anders Mol fikk de fleste servene i første sett, men viste seg verdig oppgaven om å ta dem imot – og gjorde at nederlenderne etter hvert måtte skifte taktikk. Nordmennene vant første sett med god kontroll 21–17, men det andre settet ble jevnere.

To nederlandske feilserver gjorde at nordmennene tok tilbake føringen. Mol og Sørum rykket fra i det andre settet, Mol spilte perfekt i angrep og til slutt vant andresettet 21–19.

– Du ser at han frustrerer nederlenderne der. Det er helt rått, sier Sørum.

En feilserv ga Norges første av to matchballer. Den første ble feilservet i forsøk på ess. Den andre satt de.

– Det var den klart beste kampen (til nå i OL). Fremfor alt er de veldig avslappet, det er mye mer flyt i spillet. Seieren er en ting, men vi er enda mer glad for det siste, sier trener Kåre Mol til VG.

Det sikret kvartfinaleplass – etter det som har vært en under pari OL-turnering fra gullhåpene til nå. Sist tapte de for russerne Leshukov/Semenov.

– Det var litt «do or die», det var litt vikingmentalitet i dag. Vi ville ikke ut av dette OL, sier Mol med trykk på hver stavelse i siste ord.

Mol og Sørum møter vinneren av det chilenske paret Grimalt/Grimalt og den russiske olympiske komité ved Leshukov/Semenov. De spiller mandag. Kvartfinalene kan bli spilt på dagtid – til forskjell fra hva de har gjort til nå. Det medfører tidligere morgener.

– Det blir tøft, smiler Sørum.