TIL -Sandnes Ulf 3–0 (2–0)

Et snaut kvarter var spilt av semifinalen på kalde og vindfulle Alfheim da Daniel Bassi Jakobsen virkelig fikk varmen i de snaue 200 tilskuerne. Kantspilleren fikk ballen på venstresiden, men ble tvunget ut helt ned til hjørneflagget og situasjonen virket ikke spesielt farlig.

Bassi Jacobsen driblet seg imidlertid forbi to-tre spillere, tok seg inn i feltet og avsluttet vakkert i mål fra bortimot død vinkel.

– Jeg fikk et litt uheldig touch først. Da jeg kom inn i feltet så jeg ingen annen mulighet enn å avslutte selv, er Bassi Jakobsens beskjedne beskrivelse av drømmescoringen.

Her ser du hele kampen i opptak.

Straffebom

Sandnes Ulf presset litt på etter pause og misbrukte blant annet et straffespark, men med ti minutter igjen å spille punkterte Jens Hjertø- Dahl kampen. Også denne scoringen var av det vakre slaget. Den høyreiste midtbanespilleren mottok ballen like utenfor 16-meteren, fintet seg elegant forbi et par motspillere, før han avsluttet kontant ned i lengste hjørne med venstrefoten.

– Jeg hadde to spillere foran meg, tok noen touch og så var det bare å avslutte i lengste hjørne, sier Hjertø Dahl, som er høyrefot.

De to målscorerne var naturlig nok lykkelige etter å ha nådd cupfinalen.

– Jeg synes vi har et veldig godt samhold og kjemi i laget. I tillegg er vi vi fysisk sterke, sier Hjertø- Dahl, som tidligere har trent litt med TIL sitt A-lag tross sin unge alder, og også er landslagspiller på G16-landslaget.

– Jeg har vært i de to siste troppene, men er akkurat kommet tilbake fra skade nå, sier Hjertø Dahl.

Stolt trener

Trener Ola Rismo var stolt av laget sitt.

– Jeg er sinnsykt stolt over guttene og over måten vi har framstått på både i dag og gjennom hele sesongen. Vi har et fantastisk samhold i gruppa. Det er elleve år siden sist vi var i cupfinalen, så dette er stort, sier Rismo.

Nå venter enten Rosenborg eller Molde i finalen, som trolig spilles 21.november. Det er enda ikke bestemt hvor kampen spilles.

– Vi håper på hjemmekamp. Det hadde vært artig. Vi har vært en tur i Oslo, og det er reiseavstand som avgjør, så det bør være muligheter for at den går på Alfheim, avslutter Ola Rismo.