– Det var en god start. Det er ikke mye mer enn det å si, forteller Haaland på karakteristisk vis i et intervju med Sky Sports etter å ha blitt hyllet av fansen i solskinnet på massive London Stadium.

I det samme intervjuet ble Haaland bedt om å passe ordbruken da han ubevisst kom til å bruke ordet «shit» i sitt neste svar, noe som ikke er akseptert på engelsk TV.

– Kunne du scoret et hat trick?

– Jeg kunne nok det, (Ilkay) Gündogan var i god posisjon og jeg skulle vært der. Det var litt dritt, sier Haaland om en mulighet i andre omgang og gliser da han blir gjort oppmerksom på banneordet:

– Hvordan oppleves dette?

– Jeg har det fint. Det er en stor dag for meg og familien min. Det gjelder å ha hodet på plass og få ballen i mål. Vi har fått øvd litt på sånne ting på trening og det gjelder å få kjemien i gang, å lære hverandre å kjenne. Nå er det allerede 30 minutter siden forrige mål, så vi må få det i gang igjen, sier Haaland, som alltid er sulten på scoringer.

På en pressekonferanse etter kampen forteller Pep Guardiola at han liker innstillingen til Haaland, som helst ville spilt videre og gått for hat trick.

– Det er bra. Det er glimrende. Jeg liker det. Jeg er heldig nok til å ha vært manager for (Lionel) Messi. Da han scoret to, ville han ha tre. Da han scoret tre, ville han ha fire. Det er veldig bra med disse spillerne, sier Guardiola til VG og andre medier med et smil etter kampen.

På tribunen sang supporterne også for Alfie Haaland, som var til stede med kona Anita Haaland Strømsvold, døtrene Sofia og Nora - samt «onkel» Ivar Eggja.

21. juli for 22 år siden kom Erling Braut Haaland til verden. Under en måned senere debuterte pappa Alfie for Manchester City i Premier League, laget han tidvis også bar kapteinsbåndet for. Søndag kveld var han vitne til at sønnen skrev ytterligere Haaland-historie for klubben med to mål før han mottok stående applaus fra fansen og en takk av trener Pep Guardiola da han ble byttet ut.

Haalands prestasjon i Premier League-debuten vil for alltid huskes med begeistring. Det digitale kampuret tikket mot 34 minutter idet 60.000 tilskuere så fenomenet fra Jæren rykke inn bak West Hams forsvarslinje. Det samme fikk lagkamerat Ilkay Gundogän med seg, og spilte Haaland hurtig.

Nordmannen distanserte West Ham-stopper Ben Johnson umiddelbart, før han fikk foten på ballen før Alphonse Areola. West Ham-keeperen traff i stedet Haalands venstre bein, og dommer Michael Oliver blåste for straffespark.

HER BLIR HAN FELT: Alphonse Areola kom altfor sent inn i denne duellen med Haaland i første omgang. Foto: John Walton / Pa Photos

Jærbuen løp direkte mot ballen, tok den i hendene og viste hele arenaen at han skulle ta seg av forsøket fra 11-meteren.

Med millioner av seere verden rundt viste Haaland klasse ved å plassere ballen nådeløst i det venstre hjørnet, mens Areola kikket fortapt mot nettmaskene mens han selv var på vei til motsatt side.

Etter en uke med en viss kritikk for den målløse opptredenen mot Liverpool i forrige søndags Community Shield-finale, stilnet Haaland eventuelle skeptikere på mest mulig effektivt vis. Pappa Alfie Haaland er selv til stede på London Stadium blant Manchester City-supporterne og fikk se sønnen ikle seg den samme drakten han selv brukte fra 2000 til 2002.

I pausen var han lettet, stolt og glad.

– Han kjenner nok litt på det. Han har litt høye skuldre selv, men gledet seg til kampen i dag. Han var superklar, sier Haaland senior i et intervju på indre bane med Viaplay.

– De første ukene har vært fantastiske. Det er mye skriverier og mye press, men han takler det bra og vi gjør det på vår måte. For gutten var det bra at han fikk den gode starten. Alt rundt kampen bygde seg så fint opp. Det er en stor stadion, mye folk, flott vær og kjempestemning. Det er den første Premier League-kampen. Da han får den starten, er det fantastisk.

22-åringens scoring sendte Manchester City i ledelsen i en omgang hvor laget dominerte det meste ute på det grønne gressteppet. Etter nettkjenningen satte Pep Guardiolas nye spydspiss seg ned inne i West Hams 16-meter og dro frem den etter hvert kjente «meditasjonsfeiringen» – mens lagkameratene kom løpende glisende mot ham.

Etter å ha blitt omfavnet av Jack Grealish, Kevin De Bruyne og resten av City-laget, reiste Haaland seg opp og hysjet på West Ham-fansen etter 34 minutter med rop fra tribunene.

20 minutter ut i andre omgang avgjorde Haaland matchen med et nydelig timet løp i bakrom. Etter en perfekt vektet pasning av Kevin De Bruyne avsluttet spissen nok en gang ned i det venstre hjørnet.

Haaland har dermed laget mål i nok en debut. Tidligere i karrieren har nordmannen scoret hat trick i blant annet sin første Champions League-match for RB Salzburg, vartet opp med et hat trick for Borussia Dortmund i Bundesliga-debuten, scoret i sin første Manchester City-match i treningskampen mot Bayern München i USA for to uker siden og nå puttet to i den allerede sensasjonelle karrierens første Premier League-opptreden.

Neste mulighet til nye nettkjenninger er hjemme mot Bournemouth førstkommende lørdag.