Tabellsituasjonen gjør møtet mellom hans Fenerbahce og Galatasaray enda villere enn vanlig. Begge lagene står med 43 poeng, det er hele 13 poeng ned til tredjeplassen.

– Denne kampen betyr alt for fansen og klubben, sier King til VG.

Oppgjørene mellom Fenerbahçe og Galatasaray regnes for å være på nivå med Barcelona mot Real Madrid, Celtic mot Rangers i Glasgow og Boca Juniors mot River Plate i Buenos Aires.

Det har vært hat på tribunen, hat mellom spillerne og særlig én trener har vært med på å fyre opp stemningen: Tidligere Galatasaray-manager Graeme Souness.

Galatasaray vant cupfinalen – spilt over to kamper – i 1996 mot erkerivalen. Da mente Liverpool-legenden Souness det var en god idé å plante et flagg i Galatasarays farger på midtbanen.

Kort fortalt måtte politiet eskortere ham ut mens rasende Fenerbahçe-supportere var på vei inn på banen.

Det blir forhåpentligvis ikke like kaotisk denne gangen, men interessen for oppgjøret er som vanlig enorm.

– Det er det største trykket jeg har opplevd! svarer King på spørsmålet om rammen rundt kampen.

KING KLAR: Joshua King er endelig skadefri og kampklar. Her fra en kamp mot FC Nordsjælland i september. Foto: ERDEM SAHIN / EPA / NTB

Etter at han signerte for Fenerbahçe i fjor, har han vært på banen i to 0–3-tap mot rivalen.

Fenerbahçe topper ligaen med syv mål bedre målforskjell etter at de vant 4–3 i en dramatisk bortekamp mot Kayserispor onsdag ettermiddag. Michy Batshuayi scoret tre av målene, og King var på banen etter å ha blitt byttet inn.

På overtid fikk både Mert Hakan Yandas og svært viktige Fred rødt kort. Den tidligere United-spilleren må stå over toppkampen mot Galatasaray, som vant 1–0 hjemme mot Fatih Karagumruk onsdag.

Galatasaray har flest seriemesterskap med sine 23, mens «Fener» står med 19 etter at det siste ble sikret i 2013/14-sesongen.

At kampen starter kl. 17.00 på julaften – nøyaktig samtidig som Sølvguttene synger julen inn på norske TV-skjermer – har lite å si for den norske angrepsspilleren.

– Det er ikke ofte jeg har fått feiret skikkelig med familien uansett de siste årene, så det er jeg vant med, sier tobarnsfaren.

– Jeg har slitt mye med skader denne sesongen, men er endelig frisk nå, sier King som trolig starter på benken igjen.

  • Det er en ny kamp mellom de to lagene om fem dager i den tyrkiske supercup-finalen, men det oppgjøret spilles i Saudi-Arabia og vil ikke ha den samme rammen.

  • Joshua King står med elleve mål og seks målgivende på 42 kamper for Fenerbahce, 21 av dem fra start.

Vil du lese mer om fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)