Med teksten «SAVE UKRAINE» og «RESPECT FOR IRANIAN WOMAN» løp en banestormer ikledd hvit shorts og blå T-skjorte ut på gressmatten på Lusail Stadium, som med en kapasitet på 80 000 tilskuere er den største VM-arenaen.

Stormingen skjedde kort tid før Cristiano Ronaldo jublet ellevilt for 1–0-scoringen, som har ført til latterliggjøring i sosiale medier.

TV-bilder fra NRKs sending etter kampen viser at banestormeren hadde på seg en mørk overdel, før han kastet av seg jakken. I tillegg til t-skjora hadde han med seg et regnbueflagg, som han dro frem idet han entret gressmatten.

Først var det jubel da banestormeren entret banen. Han ble raskt stoppet av vakter og ført bort fra matten.

Da fulgte publikum opp med pipekonsert på arenaen.

– Det er tung symbolikk, og publikum buer ut vaktene som fører ut karen. Det var jubel da han kom inn på. Det kan vi like ... uten å bli altfor politisk her, sa NRK-kommentator Christian Nilssen mens det hele pågikk.

– Det var fint å se reaksjonen fra publikum, fulgte ekspertkommentator Carl-Erik Torp opp.

Spillet kom raskt i gang igjen og få minutter senere tok Portugal ledelsen.

Bruno Fernandes slo et nydelig innlegg mot Cristiano Ronaldo. Hvorvidt ballen var innom hodet til Portugal-spissen eller ei var vanskelig å konkludere helt sikkert med, men Ronaldo jublet i hvert fall som om det var hans.

På overtid fikk portugiserne straffespark, og Fernandes var iskald da han doblet ledelsen fra elleve meter.