Etter 1–2-tapet i playoff-kampen mot Serbia, som knuste Norges drøm om EM-sluttspillet sommeren 2021, fulgte et stort oppvaskmøte hvor det endte med kraftig uenighet mellom stjernespissen og det norske trenerteamet.

VG avslørte konflikten den gangen.

En kommentar fra landslagssjef Lars Lagerbäck fikk spissen til å tenne på alle pluggene. Den svenske landslagssjefen skal ifølge boken til tidligere landslagsassistent Per Joar Hansen ha sagt «du var ikke så tøff da vi spilte mot Kypros».

– Da ble jeg veldig sint. Da husker jeg at jeg reiste meg opp og sa at «det der sier du ikke til meg». Før det var det bare fotballrelaterte ting vi hadde diskutert, og så kom det stikket. Det kom liksom ut av ingenting og bare traff meg skikkelig, så da bare agerte jeg, sier Sørloth til TV 2.

– Jeg liker å tro at jeg er ganske reflektert og klarer å tenke over hva jeg sier og gjør, men akkurat der og da gikk rullegardinen ned, jeg sto opp, «det der sier du ikke til meg», så kom det litt folk inn og fikk roet situasjonen ned litt. Det ble svart i ett sekund, fortsetter spissen til tv-kanalen – og omtaler Lagerbäcks utsagn som «usaklig» og «mangel på respekt».

Se tidslinje over hendelsene her:

På spørsmål om han kunne gjort det samme igjen, svarer han at det er nye tider på landslaget nå.

Han forteller at han nå opplever at spillernes taktiske innspill blir hørt i mye større grad enn tidligere. Ifølge Sørloth var det hovedproblemet rundt Serbia-kampen i 2020.

– Det var der irritasjonen startet. Hvis du prøver å ta opp noe og ikke blir hørt, og du ser at akkurat det du har snakket om, er det som skjer, og vi ikke er forberedt… Det er da du blir forbannet. Men nå, hvis det er noe, så tar vi det opp. Ståle er veldig flink defensivt, så det er ikke sånn at han trenger noe hjelp der. Men skulle det være en liten ting, så tar vi det opp, og så retter vi på det med en gang.

NY SJEF: Ståle Solbakken tok over rollen som norsk landslagssjef etter Lars Lagerbäck. Her er han i prat med Alexander Sørloth underveis i 1–1-kampen i Georgia. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Per Joar Hansen svarer slik da VG mandag ettermiddag spør om han ønsker å kommentere Sørloths utspill:

– Alle eier sin egen opplevelse av en sak, og det gjelder både Alexander og meg. Vi er ferdige med den saken for lenge siden. Vi «shaked hands» og gikk videre samme kveld. Det er ingen problem for meg, skriver «Perry» i en SMS – og fortsetter:

– Det var mye skuffelse og temperatur i rommet, noe det skal være i en høypresterende gruppe. Til slutt ble vel ikke kvaliteten på ordskiftet i møtet, noe som Nobelkomiteen i litteratur ville ha gitt 10 poeng. Men slik skjer i alle garderober over hele verden, der man har samlet mennesker som vil vinne.

Lagerbäck sa dette da «Perry»-boken kom ut:

Landslagssjef Ståle Solbakken tok imot pressen på spillerhotellet i Larnaka mandag. Han sier at spillergruppen nå er så «harmonisk at du nesten ikke kan tro det».

– Det er helt feilfritt. Jeg tror ikke du kan finne en mer homogen gruppe enn vi har nå på alle parametere, sier Solbakken.

– Hvordan da? spør VG.

– Den sunne kulturen som er på og utenfor banen. Det handler om hva de prøver å få til sammen på og utenfor banen og hvordan de har det sammen. Det er veldig lett å like og lett å håndtere. Man trenger ikke å bruke tid på å håndtere ting som at det ikke er harmoni i gruppen eller at noen ikke liker hverandre, svarer Solbakken.

Per Joar Hansen synes det er «positivt hvis gruppen lærte noe av den kvelden som de kan bruke videre». Han avslutter med:

– Så håper jeg at vi snart får en reportasje i VG, der det står: Norge slo tilbake – klare for sluttspill. Sørloth brassesparket inn seiersmålet på overtid, sier «Perry».