Det ble dramatisk da halvt norske (norsk mor) Alexis Pinturault halvveis i løpet mistet kontrollen og falt stygt i høy hastighet.

– Nei, nei, nei! skrek Viaplay-kommentator Andreas Toft.

– Det kan være karrieretruende, fortsatte Toft.

Nå konkluderer det franske skiforbundet med at korsbåndet har røket og at sesongen dermed er over.

Franskmannen ble liggende nede i løypen i drøyt 20 minutter før han ble hentet av helikopter.

– Det er ingen god følelse, men jeg håper det går bra. Jeg hørte at han er ved bevissthet, men vi vet lite ennå, sa Sarrazin til Viaplay.

Landsmannen Cyprien Sarrazin måtte sitte i lederstolen og følge dramatikken.

Fra startnummer tre satte Sarrazin standarden, og tok ledelsen med over tre sekunder ned til Jeffrey Read og Gino Caviezel.

Den store favoritten Marco Odermatt klarte ikke å følge opp gårsdagens seier. Odermatt kjørte i mål til annenplass, 58 hundredeler bak franskmannen.

Heller ikke Aleksander Aamodt Kilde klarte å hamle opp med Sarrazin. Det norske fartsfantomet kjørte inn til tredjeplass – sekundet bak franskmannen. Franskmannen kunne innkassere sin tredje verdenscupseier.

– Formen har definitivt vært bedre, men den er litt bedre enn i går, sa Aamodt Kilde til Viaplay i et intervju før rennstart fredag.

Kilde var best av samtlige etter andre sektor, men tapte et halvsekund i den tredje sektoren. I intervju med Viaplay etter rennet fortalte Kilde at han traff noe løssnø, og dermed mistet en del fart.

Aamodt Kilde vant både utforen og super-G-en i fjorårets Wengen-utgave, og ble nummer tre i torsdagens utfor.

Adrian Smiseth Sejersted hadde en god åpning på sitt løp og var nærmest Sarrazin på toppen. Sejersted tapte for mye mot slutten av løpet, og kjørte inn til 12. plass – ett sekund og 71 hundredeler bak.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters / NTB

Fredrik Møller endte på 36. plass og Markus Fossland endte som nummer 44.

Lørdag klokken 12:30 skal herrene kjøre utfor i Wengen.