For før cupfinalen mellom Vålerenga og Rosenborg kom ordfører i Trondheim Kent Ranum (H) med en utfordring til ordfører i Oslo Anne Lindboe (H).

Taperen av cupfinalen måtte ta sykkelen fatt og sykle Oslo-Trondheim.

Begge ordførere var selvsikre før kampstart, men til slutt trakk Rosenborg det lengste strået i en kontroversiell avslutning på finalen.

– Jeg er jo glad i sykle, glad i fotball og glad i idrett generelt. Så da tenkte jeg: «Hvorfor kan ikke vi ordførere kaste oss på?, sier Ranum til VG.

– Selvfølgelig tar jeg imot utfordringen. Så selvsikker er jeg på at Vålerenga tar dette, sier Lindboe.

Det viste seg til slutt å være dumt. Cesilie Andreassens matchvinnerscoring gjør at Lindboe må ta sykkelsetet fatt, mens Ranum kan puste lettet ut.

– Jeg tipper han svettet greit da jeg skjøt i stangen. Hun får ha god tur, sier matchvinneren om stuntet.

Det er totalt 520 kilometer og 4300 høydemeter fra Oslo til Trondheim.

– Jeg har en far som syklet Trondheim-Oslo flere ganger. Hvert eneste år så kom han hjem kunne knapt sitte, flirer Lindboe.

– Jeg får kjøpe gode sykkelbukser. Kent har sagt jeg må sykle opp til Olavsfestdagene og det har jeg tenkt til å gjøre. Så da gjelder det bare å komme seg på sykkelsetet, sier Lindboe.

Ranum kommer med noen tips til sin partikollega.

– Ikke gå for hardt ut, hold jevnt tempo, lavt gir og høy frekvens. Uansett hvor blytungt det virker underveis så kan hun glede seg til å komme til den beste fotballbyen i Norge, sier Ranum.