Etter supersvevet til 195 centimeter høye Haaland tirsdag kveld tok det fullstendig av i sosiale medier.

Flere viste til 2,34 meter. Men det er usikkert hvor på kroppen de da viser til.

2,34 meter hadde vært to centimeter bak norgesrekorden til Steinar Hoen i høyde, og det hadde faktisk gjort at Haaland eventuelt hadde tatt OL-kravet som er på 2,33 meter.

VG har bedt ChatGPT om å beregne hvor høyt Haaland var i luften ut fra bilder av situasjonen. Den beregner det til at han var 1,54 meter over bakken med ryggen.

– Å ligge sideveis på 1,54 meter er det mange med litt spenst som kunne fått til, men det er noe mer når en slåss om en ball og har på seg fotballsko, sier Hanne Haugland til VG.

2.34 meter: Flere på sosiale medier beregnet høyden på Haalands venstre fot til å være på 2,34 meter over bakken. Foto: Nigel Keene / ProSports / Tom Byermoen

Hun ble verdensmester i høyde i 1997, og satte norsk rekord med 2,01 meter senere det året. Haugland er coach ved olympiatoppen.

– Det er vanskelig å beregne hvor bra det er, men at han er spenstig, rask og atletisk er det ingen tvil om, sier Haugland.

Haugland mener at basketballspillere har noe av samme spensten som Haaland, kanskje enda mer.

Basketballkurven henger på 3,05 centimeter hvor spillere dunker - altså er så høyt oppe at de bare legger ballen i kurven.

– Michael Jordan hoppet åtte meter i lengde, det hadde ikke Haaland gjort, sier Haugland.

Verdensrekorden i høyde er på 2,45 meter, satt av cubanske Javier Sotomayor i 1993.

Hanne Haugland

Coach ved Olympiatoppen, og har fortsatt norgesrekorden i høyde på 2,01 meter.

I høydehopp er det den såkalte dykkstilen som er nærmeste man kommer et fotball-saksespark.

Med den teknikken ligger man i luften med hele kroppen så høyt som mulig. Pat Matzdorf satte verdensrekord på 2,29 meter med denne teknikken i 1971.

Football on TNT Sports sammenlignet Haaland og Cristiano Ronaldo etter svevet. De konkluderer med at portugiseren har vært enda høyere:

Husker du denne vanvittige prestasjonen til Ronaldo?