Etter det iTromsø vet har TIL lagt inn bud på Vesterlund som spiller for den svenske Superettan-klubben Trelleborg.

– Ingen kommentar, sier TILs team manager, Lars Petter Andressen på spørsmål om det er dialog mellom klubbene.

TIL solgte kaptein Simen Wangberg i forrige uke, og trener Gaute Helstrup har vært tydelig på at en erstatter må inn.

Dette kan altså fort bli den 185 cm høye danske midtstopperen Niklas Vesterlund – eller Niklas Brøndsted Vesterlund Nielsen, som er hans fulle navn.

Han har kontrakt med Trelleborg ut 2021-sesongen. Så nå gjenstår det å se om TIL blir enige med Trelleborg før vinduet stenger, eller om de vil forsøke å hente 21-åringen senere når det er kortere tid igjen på kontrakten.

«BV»-link

TILs fysiske trener, Bjørn Vidar Stenersen, kjenner Vesterlund godt fra tiden på FC Københavns U19-lag. «BV» skal, etter det iTromsø vet, ha gitt Helstrup tommelen opp for Vesterlund – som også kan spille venstreback.

TIL gikk med andre ord raskt videre på listen sin over potensielle kjøp da det viste seg at HamKam nylig ikke ville selge Vetle Skjærvik.

Vesterlund, som har to U20-landskamper, representeres av agentselskapet People in Sport.

– Det stemmer. Vi har som policy at vi ikke kommenterer noen ting rundt mulige overganger, sier Michael Stensgaard, partner i People in Sport.

Tre spillere

Etter kampen på Aspmyra søndag kveld ville ikke Lars Petter Andressen kommentere noen navn, men optimismen er stor for at flere spillere skal bli klare før overgangsvinduet stenger kommende onsdag klokken 23.59.

– Jeg har ikke noe som jeg kan fortelle om ennå, men vi nærmer oss noen ting her, ja, sier Andressen.

Om TIL skulle bli enige med Trelleborg og Vesterlund, så gjenstår det fortsatt å få skaffet innreisetillatelse hos Sjøfartsdirektoratet, før han blir spilleklar.

TIL ønsker tre spillere inn før vinduet stenger: en midtstopper, en midtbanespiller og en keeper.

– Det nærmer seg flere spillere (inn). Du skal ikke ble helt overrasket om det kommer inn noen her i løpet av noen dager, sier Andressen.

Nordlys skriver i dag at også en annen danske, Felix Vrede Winther (20), er aktuell for TIL. Dette har også iTromsø fått bekreftet. Winther er midtbanespiller, og har også vært akademispiller for FC København.

Nå spiller han for Fremad Amager, på nivå to i Danmark.

Sakarias Opsahl i Vålerenga og Martin Høyland i Grorud er midtbanespillere som TIL lenge konkret har vist interesse for, men foreløpig har det vært nei fra begge klubbene. Dermed har TIL nå begynt å se mer etter utenlandske spillere før overgangsvinduet stenger 12. mai.