– Status nå er at det ser vanskelig ut å bli i Rosenborg. Mer har jeg ikke tenkt å si. Det ser vanskelig ut, og så snur ting veldig fort i fotball, sier Ole Sæter til VG.

Han står med en blodig sokk på foten etter en batalje mot Godset i Drammen. En piruett-assist til matchvinner Sverre Nypan gjorde at Ole Sæter nok en gang var i begivenhetenes lys.

RBK-spissen står nå med to mål og en målgivende på de siste tre kampene. Samtidig er klubbfremtiden fortsatt uviss.

  • Kontrakten med RBK går ut ved nyttår.

  • RBKs gjentatte kontraktsforslag har blitt avslått.

  • Samtidig lurer en rekke klubber i sivet, vel vitende om at Sæter fra 1. juli kan snakke med andre klubber. Flere medier melder at Austria Wien nå er i konkret dialog om spilleren.

Ole Sæter omfavner Sverre Nypan etter scoringen til sistnevnte. Foto: Astrid Pedersen / NTB

– Ting kan skje når som helst. Nå spiller jeg i Rosenborg og koser meg veldig her. Jeg har ikke hastverk. Jeg vil ha flere opplevelser som i dag. Det blir man aldri lei av, sier Sæter.

– Så hva gjør at dere ikke blir enige?

– Jeg må holde meg unna det der. Det ble ramaskrik i vinter, så nå skal jeg ta det litt med ro, sier Sæter.

Som samtidig er ærlig på at all oppmerksomheten rundt eget navn har kostet.

– Det har vært overraskende vanskelig å holde hodet på riktig plass. Det har vært utfordrende, fordi det har vært sykt mye fokus på det. Det tar mye energi, sier Sæter, før han reflekterer:

– Jeg kom til Rosenborg i 2021 med en ankelskade og få trodde på at jeg skulle slå gjennom. Sett i ettertid har det vært en fantastisk reise.

Svein Maalen, midlertidig hovedtrener i Rosenborg, spøker med å ta i bruk drastiske grep for å holde Sæter på Lerkendal også utover denne sesongen.

– Når han spiller som i dag så har jeg lyst til å binde ham fast og ta fra ham passet sitt, sier Maalen med et smil.

– Har du ytret til ledelsen at du vil at Sæter skal bli?

– Det har vi en dialog internt om, men jeg tror alle i RBK vil at han skal spille videre her. Så er det samtidig en mangesidig greie, sier Maalen.

Den tidligere treneren til Sæter i Ranheim mener å se en mer ydmyk spiss.

– Jeg synes han har blitt mer jordnær. Han har selvtillit, samtidig har han blitt enda smartere på hva han sier og ikke. Nå er han en lagspiller og det skal han fortsette å være, sier Maalen.

Svein Maalen har mest lyst til å kaste passet til Ole Sæter, men må nok forholde seg til interessen fra andre klubber. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Erlend Dahl Reitan, søndagens RBK-kaptein, er tydelig på betydningen av Sæter.

– Ole er en superstjerne. Han er fantastisk god og den utviklinga han har hatt fra han kom fra Ranheim er ekstrem. Han har gått fra å være ei geit til å bli en løve, sier Reitan.

VG har tidligere meldt om interesse fra nederlandske Vitesse. I vinter var italienske Cagliari frempå med et bud. Bodø/Glimt skal også ha vist interesse.

Men en «ydmyk» Ole Sæter sier han ikke stresser.

– Det er bra med interesse. Det er et kjennetegn på at det har gått bra. Så må jeg glemme litt det der. Ta en dag av gangen og drite i det som skjer rundt, sier 28-åringen.