Fræna Atletklubb stilte med åtte løftere i helgas NM i benkpress i Drammen.

Det ble gull til Edvard Heimen i klassen 83 kilo senior i utstyrsfritt lørdag, med beste løft på 172,5 kilo. Gro Helen Kaldhussæter tok gull i klassen 76 kilo yngre veteran med et besteløft på 67,5 kilo. Eirik Jørgensen tok gull i -120 yngre veteran med besteløft på 192,5 kilo. Kjell Furesund tok gull i +120 kilo eldre veteran med 187,5 kilo som besteløft. Marthe Farstad tok sølv i 57 kilo senior og Ralf Male fikk tredjeplass i 105 kilo senior.

I løfting med utstyr søndag fikk Sivert Røymo til fjerdeplass i 93 kilo junior. Marthe Farstad tok andreplass i 57 kilo senior og Marthe Stavik Aas ble nummer to i -76 kilo senior. Ralf Male tok gull og satte norsk rekord med et løft på 313,5 kilo i klassen 105 kilo senior. Male kom også på andreplass på poeng uansett vektklasse for senior. Eirik Jørgensen og Kjell Furesund endte på tredjeplass på poeng i sine aldersklasser.

PS: Kaia Svensen fra Molde, og med røtter i Måndalen, ble norgesmester i sin klasse etter et løft på 90 kilo med utstyr. Hun bor i Trondheim og konkurrerer for klubben der.

Siste innlegg

Har du tips, spørsmål eller bilder? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Trond Hustad

Årets første Træff-tap

Træff tapte toppkampen på Frogner kunstgress søndag. Dermed ligger Lokomotiv Oslo ett poeng foran etter sju serierunder.

Dino Okanovic skjøt i stolpen etter ti minutter, men centimeterne hindret en tidlig ledelse. Henrik Bøe måtte gå ut med skade etter 37 minutter. Til pause sto det 0-0.

Træff holdt stand til det hadde gått 78 minutter. Da ble det 1-0 etter corner. Fem minutter seinere scoret Lokomotiv en gang til.

Træffs lag: Sivert Viken Beinset - Nikolai Viken Tornes, Iver Flønes, Vegard Valgermo Forren, Henrik Bøe, Jørgen Bøe, Kristian Thorsheim Selmer, Johan Pasit Skorge, Dino Okanovic, Ruben Slutås Toven, Markus Hammerbekk Lewis.

Innbyttere: Jørgen Sjømæling, Eirik Roen Hermansen, Sivert Røberg, Daniel Watt Gravdehaug, Joakim Sæther Kirkeland.

Trond Hustad

Vil lage fotballfest for ungdommen

Fra Romsdalscupen 2023. Foto: PRIVAT

Den tradisjonelle Romsdalscupen arrangeres 14.-16. juni.

Arrangørene Ekko/Aureosen Idrettslag og Malmefjorden Idrettslag åpner nå for fem nye klasser: Elleverfotball for G14, G16 og J17 og nierfotball for G13 og J12.

- Det er altfor lite cuper for ungdommene i kretsen, så cupstyret slår et slag for å bidra til å øke tilbudet. Invitasjoner er også sendt ut til klubber i nabokretsene våre. Vi er klar til å gjøre vårt best til at ungdommene skal trives på cup hos oss, skriver Terese Solheim i Ekko/Aureosen IL i en pressemelding.

Det blir fotballfest tre dager til ende tre steder. Øyra stadion er hovedarena. I tillegg spilles det kamper på Malmefjorden gressbane og Ekko KGB og gress.

Turneringa er åpen for lag i aldersgruppa 6-17 år. I tillegg til fotball blir det sosiale samlingspunkt med E-sport og diskotek. Sparebanken Møre er Romsdalscupens største samarbeidspartner.

- Det er en enorm dugnadsinnsats som legges ned både i cupstyret, blant alle som stiller på vakt og ikke minst dommere. En stor takk til alle som stiller opp i begge klubber, sier Terese Solheim.

NTB

Nyland får ny sjef

Ørjan Nyland må nok en gang knytte bånd til en ny trener i Sevilla. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Landslagsmålvakten Ørjan Nyland må for fjerde gang på ett år forholde seg til en ny hovedtrener i Sevilla.

La Liga-klubben melder i en uttalelse at Quique Sánchez Flores ikke blir med videre etter sesongslutt. Han har ledet Sevilla siden desember og løftet laget ut av nedrykkstrøbbel.

– Jeg vil takke ham. Klubben var i en svært alvorlig situasjon, og med hardt arbeid har han fått oss tilbake på sporet, sier Sevilla-president José María del Nido.

Fjorårets europaligavinner jakter på sin sjette trener på to år. Julen Lopetegui hadde rollen i tre år før han fikk sparken høsten 2022, og siden har avgangene kommet tett.

Nyland ble i fjor sommer hentet til Sevilla på fri overgang etter et opphold i tyske RB Leipzig. Han har spilt samtlige seriekamper i Spania siden slutten av januar.

Sunnmøringen har en kontrakt som varer ut neste sesong.

NTB

FIFA tester nytt VAR-opplegg

Nye metoder innen videodømming blir testet ut av Fifa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

I framtiden kan fotballtrenere kunne be om å få vurdert avgjørelser på nytt. Inspirert av videodømmingen i tennis blir konseptet prøvd ut i ungdomsfotballen.

Den rimeligere VAR-løsningen er så langt blitt testet i to turneringer og i alt 36 kamper, skriver BBC.

Utfallet har vært «veldig positivt», sa Fifas dommersjef Pierluigi Collina på fotballforbundets kongress i Bangkok fredag.

Opplegget går ut på at hvert lag får to muligheter per kamp til å utfordre en dommeravgjørelse. Det blir gjort ved at hovedtreneren tvinner fingre i været og gir fjerdedommer et kort, forklarte Collina.

Spillerne kan også anbefale trenerbenken om å sjekke en situasjon. Dette fordi de er tettere på det som skjer på banen.

Hvis videoreprisene fører til at en avgjørelse blir omgjort, beholder laget sine to sjekkmuligheter. Slik er det også i tennis og cricket. Antall forsøk reduseres hvis klagen ikke tas til følge.

I testordningen blir nøkkelsituasjoner sjekket som med dagens VAR-system. Det vil si mål, straffer, røde kort og kort til feil spiller.

Marcus Bjørnstadjordet Ericson

Videre i NM!

Moldes G16-lag Foto: MFK

Moldes G16-lag er videre til åttendelsfinale i Norgesmesterskapet etter at ungguttene vant 2-1 mot Ranheim onsdag kveld.

Etter å ha vunnet 9-0 mot Sunndal, 3-0 mot Hødd og 10-1 mot Strindheim, var det trondheimslaget Ranheim som var siste hinder av den regionale kvalifiseringen.

Det ble en tøff batalje på EXTRA Arena mellom de to lagene og dommer Odin Wengstad-Halvorsen fikk en travel dag på jobben.

Molde gikk tidlig opp i 2-0 etter scoringer av Noah Ljøen Bye og Rasmus Abrahamsen. Reduseringen fra Ranheim kom rundt et kvarter etter pause. Seks minutter før slutt fikk Igor Fabian Gosik sitt andre gule kort og måtte dermed gå i garderoben. Kun minutter senere fikk både trener Stig Pierre Antonio Gallo og assistenttrener Simen Peder Jenssen Johnsen gult kort på Molde-benken, før Ranheim fikk en spiller utvist etter kampslutt.

Nå venter altså åttendelsfinale senere på året for Moldes G16-lag.

Moldes lag: William Viken - Daniel Bayam Sylte, Liam Andersen Vangen, Daniel Risan Nakken, Tim Eidsæter Svenøy, Faveur Ndayizeye - Rasmus Abrahamsen, Ulrik Langlie Skrede, Viktor Skaldebø Hol-Edvardsen - Noah Ljøen Bye, Igor Fabian Gosik

Innbyttere: Isak Stavheim Welde, Alireza Mukhtari, Johan Flataker, Sondre Hoås, Mathias Sylthe Moen

Marcus Bjørnstadjordet Ericson

Molde-talent på regionslag

Karsten Andre Vestad er tatt ut til regionslaget Team ELON Midt-Norge. Foto: Terje Pedersen

Team ELON Midt-Norge har tatt ut elleve langrennsløpere for sesongen 2024/25.

Norges Skiforbund rekrutterer topputøvere gjennom Team ELON, som der delt inn i fem regionlag i Norge. Det er styringsgruppa for Team ELON Midt-Norge som har valgt de elleve utøverne som utgjør troppen for kommende sesong.

Moldenseren Karsten Andre Vestad er blant de seks mannlige skiløperne som er valgt ut til regionslaget.

Hele uttaket:

Berit Mogstad (Strindheim IL)

Marte Skaanes (Strindheim IL)

Tale Bruheim Breding (Henning IL)

Hanne Wilberg Rofstad (Byåsen IL)

Eva Ingebrigsten (Bratsberg IL)

Magnus Øyaas Håbrekke (Byåsen IL)

Even Solem Michelsen (Byåsen IL)

Jan Thomas Jenssen (Hommelvik IL)

Karsten Andre Vestad (Molde og Omeng IF)

Vegard Sivertsgård (Tydal IL)

Casper Kvam Grindhagen (Byåsen Skiklubb)

Trener for regionslaget er Kristian Sveaas Skrødal.

NTB

Omsetningsrekord i Eliteserien og OBOS-ligaen

Generalsekretær i NFF, Karl-Petter Løken, er bekymret for økonomien i kvinnefotballen. Foto: Emilie Holtet / NTB Foto: Foto: Emilie Holtet / NTB

Den samlede økonomiske oversikten for toppfotballen viser at Eliteserien og 1. divisjon for menn omsatte for 2,8 milliarder før spillersalg i 2023. Det er en økning på 28 prosent fra året før. Kostnadene økte på sin side bare med 17 prosent i samme periode.

Regnskapstallene til de samme klubbene endte samlet sett med et positivt årsresultat på godt over en halv milliard kroner. Toppserieklubbene (minus 2,4 millioner) og 2. divisjonsligaklubbene (minus 11,5 millioner) ender med negative årsresultater.

– Det er gledelig å se en god økonomisk utvikling i toppen av herrefotballen. Toppserien leverer for andre år på rad negativt årsresultat, det er ikke bærekraftig over tid. Kvinnefotballen i Europa er i rask endring. Det er viktig at vi henger med på denne utviklingen, og det er bra at det investeres, men det er viktig at man også har kontroll på økonomien, sier NFFs generalsekretær Karl-Petter Løken.

I alt ti klubber havnet i det som klassifiseres som økonomisk rød sone da Norges Fotballforbund tirsdag presenterte toppklubbenes regnskaper for 2023.

Oversikten baserer seg på den økonomiske situasjonen i de enkelte klubbene ved utgangen av 2023. Det er klubblisensnemnda som står bak gjennomgangen.

Oversikten omfatter de tre øverste divisjonene på herresiden i norsk fotball samt Toppserien for kvinner.

I Eliteserien for menn havner ingen av klubbene i rød sone. På nest øverste nivå blinker det derimot rødt for Levanger, Sandnes Ulf og Start. Sandnes Ulf er i rød sone for tredje rapporteringsperiode på rad, mens Start falt ned i samme kategori i fjor sommer.

I Toppserien havner også tre klubber i kategorien der det kreves tett oppfølging i tiden som kommer: Arna-Bjørnar, Røa og LSK Kvinner. Sistnevnte sliter tungt økonomisk og er ilagt ett poengs trekk i 2024 av klubblisensnemnda.

Arna Bjørnar og Røa var også i rød sone i fjor sommer.

Oversikten over de to avdelingene i 2. divisjon for menn viser at fire klubber har en jobb å gjøre for å løfte egen økonomi. Det gjelder Lysekloster, Ørn-Horten, Notodden og Gjøvik-Lyn.

Marcus Bjørnstadjordet Ericson

Tre Molde-spillere tatt ut til VM

Madelen Thorsrudhagen Danielsen skal til U21 VM. Foto: Kjell Langmyren

Mandag ble uttaket til U21 VM gjort for bowlinglandslaget.

For kvinnene er Molde-jenta Madelen Thorsrudhagen Danielsen tatt ut, sammen med tre andre kvinner.

På herresiden er Mathias Danielsen Otting og Sander Kastås-Lindstad, som begge spiller for Molde BK, tatt med til mesterskapet.

I tillegg er også Gaute Skar-Hovde blant de utvalgte. Han representerte tidligere Molde BK, men er nå i Solør BK.

Mesterskapet avholdes i Sør-Korea, nærmere bestemt Incheon, fra 7. til 18. juli.

I helga som var deltok også 12 spillere fra Molde BK på NM single/double. Tre av herrespillerene tok seg til semifinale, hvor Sander Kastås-Lindstad og Viktor Brentbråten kom på 6.- og 7. plass.

For kvinnene tok Janne Monsen og Irene Thorsrudhagen Danielsen bronse i double, mens Janne selv endte på 4. plass i single.

NTB

Molde møter Kolbotn i 2. runde

Ida Warvik og resten av MFK-damene får Toppserie-besøk i NM. Foto: Kjell Langmyren

Norges Fotball kunngjorde mandag kampoppsettet for 2. runde i cupen for kvinner.

Det er den første runden med lag fra Toppserien, og de får alle bortekamp. I oppsettet kommer det blant annet fram at Molde møter Toppserien-klubb Kolbotn. De rykket opp fra 1. divisjon i fjor og har som forventet fått en tøff start på sesongen og står med fire poeng på syv kamper.

Molde tar imot Kolbotn på Aker stadion den 12. juni.

Slik er kampoppsettet:

Sarpsborg 08 – LSK Kvinner,

HamKam – Røa,

Frigg – Vålerenga,

KFUM – Lyn,

Øvrevoll Hosle – Stabæk,

Hønefoss – Odd,

Start – Amazon Grimstad,

Viking – Bryne,

Avaldsnes – Brann,

Fyllingsdalen – Arna-Bjørnar,

Sogndal – Åsane,

Volda – AaFK Fortuna,

Molde – Kolbotn,

Steinkjer – Rosenborg,

Bodø/Glimt – Tiller,

TIL 2020 – Bjørnevatn.

Øvrevoll Hosle – Stabæk er berammet til 11. juni.

Marcus Bjørnstadjordet Ericson

Sterkt lag tok poeng på bortebane

Valdemar Lund var en av a-lagsspillerne som var med Molde 2 i helga. Foto: Marius Simensen

Lørenskog - Molde 2 0-0

Søndag kveld gjestet Moldes andrelag en av opprykksfavorittene fra Norsk Tipping-Ligaen avdeling 5, nemlig Lørenskog.

Før kampen sto Molde 2 kun med seks poeng på de fem første serierundene. Lørenskog var på ti poeng. Moldes juniorer fikk med seg fire A-lagsspillere til bortekampen og sikret et godt uavgjortresultat.

Neste kamp for Molde 2 er hjemme mot KBK 2 21. mai.

Molde 2s lag: Albert Posiadala - Aleksander Jelsa, Valdemar Lund Jensen (Magnus Fjørtoft Løvik fra 62.), Oscar Rekdal Misfjord - Nikolai Eide Ohr, Fredrik Aleksander Nyheim, Alwande Bendict Roaldsøy (Jonathan Heggem Fugelsnes fra 62.), Sondre Milian Granaas, Magnus Tomren Solheim - Emil Visnes Silseth, Albert Braut Tjåland (Kristofer Snær Johansson fra 77.).

NTB

Historiske Storhamar vant europaligaen

Anniken Obaidli ble toppscorer for Storhamar søndag kveld. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Storhamar ble Norges første tittelvinner i europaligaen i håndball. I en tøff finale ble rumenske Gloria Bistrita slått 29-27.

Triumfen kom i samme sesong som Vipers Kristiansand falt av tronen som mangeårig Champions League-mester. Nå kan Storhamar smykke seg som vinner på nivå to i europeisk klubbhåndball.

– Det var en tøff kamp hele veien, og vi kjempet i 60 minutter. Jeg visste at vi ville ha en sjanse hvis vi løp nok. Vi ønsket å bruke farten vår til å gjøre dem slitne, sa Kristin Venn i seiersintervjuet med arrangøren.

Kenneth Gabrielsens lag lå under 14-15 til pause. På det meste var Storhamar foran med tre mål i første omgang, men lot overtaket glippe inn mot halvtid.

Røde kort

I løpet av det første kvarteret fikk to Gloria-spillere rødt kort for røffe taklinger på Venn og Tina Abdulla.

Storhamar var aldri bakpå igjen etter å ha tatt seg opp i 20-19. Et par straffekast og utvisninger gikk hedmarkingenes vei i sluttfasen.

– Vi har en ny kamp onsdag (mot Sola i NM-semifinalen), men vi skal definitivt feire dette litt, sa Venn på spørsmål om Storhamar-kvinnene kom til å dra det helt ut før hjemreisen fra Graz i Østerrike.

I mindretall

Anniken Obaidli fra Molde scoret flittigst med sine ni mål for Storhamar i søndagens finale.

Et klart flertall av tilskuerne i hallen heiet på Gloria Bistrita.

Inntil i år hadde ikke Norge hatt en finalist i europaligaen siden Vipers Kristiansand var det i 2018. Da ble det norsk tap over to finalekamper. Før det var Tertnes i 2000-finalen.

Marcus Bjørnstadjordet Ericson

Fortsatt ubeseiret!

Eivor Ulvund (midten) og resten av MFK-damene kunne juble etter nok en seier Foto: Kjell Langmyren

Moldes kvinnelag står fortsatt ubeseiret i årets 2. divisjon for kvinner, og etter lørdagens 1-0-seier mot Medkila fortsetter MFK å ligge på førsteplass i avdeling 3. Moldes storscorer Eivor Ulvund sto for matchvinnerscoringen, som kom etter kun 12 minutter.

Molde står nå med tre seire og én uavgjort etter fire kamper. Steinkjer kan komme på likt antall poeng hvis de vinner sin kamp.

Moldes lag: Klara Thorsrud Sporsem - Vilde Pommeresche Aasprang, Hilde Årsbog Bjåstad (Ingeborg Sofie Sætren fra 69.), Laura Nielsen-Guldbjerg Pedersen - Mari Hoås, Sanna Andersen Mahle (Elin Andrea Flatø Golmen fra 84.), Ida Emilie Heggem Warvik (Emilia Maria Zlotnicka fra 62.), Helena Nygård - Andrine Schøn Outzen, Eivor Ulvund, Anniken Haagenrud (Mia Settemsdal fra 62.)

Marcus Bjørnstadjordet Ericson

Molde Olymp inviterer til stevne

Molde Olymp inviterer til det første av tre treningsstevner for barn og voksne klokken 18:00, mandag 13. mai. Treningsstevnet avholdes på Molde idrettspark, og er et lavterskeltilbud for alle aldre.

Klassene til stevnet er: Rekrutt (6-10 år), Jenter/Gutter (11-14 år), Jenter/Gutter (15-19 år) og Menn/Kvinner (senior).

Det vil være forskjellige øvelser på treningsstevnet, blant annet 60- og 100-meter, lengdehopp og 400/800-meter.

Det vil bli premiering til alle barn som deltar på stevnet.

Joachim Høyer

Over 10.000 solgte billetter

SOLGT OVER 10.000: Markedssjef Per Eikrem forventer tilnærmet full stadion mot Rosenborg. Foto: Joachim Constantin Høyer

Molde Fotballklubb melder at det nå er solgt over 10.000 billetter til lørdagens oppgjør mot Rosenborg. Det bekrefter Per Eikrem, markedssjef i MFK, for Romsdals Budstikke. Det til tross for at det ikke lenger er mulig å kjøpe billetter gjennom nettsidene.

– De som vil på kamp og enda ikke har kjøpt billett må ta kontakt med oss. Enten ved å møte fysisk på stadion, eller hos Sport1 på Roseby, for å kjøpe billett, eller sende oss en e-post, sier Eikrem.

MFK tok grep rundt billettsalget da det viste seg at mange bortesupportere forsøkte å kjøpe billetter på hjemmetribunen.

NTB

Haugesund-treneren går på dagen – lokal trener overtar

Haugesunds trener Oskar Hrafn Thorvaldsson gir seg. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Oskar Hrafn Thorvaldsson (50) trekker seg som hovedtrener i fotballklubben Haugesund.

Haugesund melder selv om islendingens beslutning i sine mediekanaler fredag.

Thorvaldsson ble ansatt så sent som i oktober 2023 og ledet Haugesund i kun sju offisielle kamper. Det ble to seirer i Eliteserien. I cupen ble det sjokktap mot 4.-divisjonslaget Torvastad i første runde.

Ifølge Haugesund fikk klubbledelsen beskjed torsdag om at islendingen velger å gi seg som hovedtrener i klubben. For de fleste kom avgjørelsen som en bombe.

– Jeg måtte sjekke om det var 1. april da jeg så nyheten, det var en gigantisk overraskelse, men så aner jeg ikke hva som ligger bak. Jeg trodde virkelig de skulle jobbe sammen i lang tid, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til NTB.

Thorvaldsson tok over treneransvaret foran årets sesong etter at Sancheev Manoharan hadde ledet laget midlertidig. Manoharan overtok da ringreven Jostein Grindhaug ga seg i september.

Den siste tiden har Manoharan vært assistenttrener. Han får nå igjen hovedansvaret sammen med Eide-mannen Paul André Farstad og Kamil Rylka. Paul André Farstad fra Eide har vært i FKH siden 2021, og har siden 2023 vært ansatt som analytiker i eliteserieklubben.

Trioen skal lede laget inntil en ny permanent hovedtrener er på plass.

Haugesund ligger på 13.-plass på tabellen med seks poeng etter seks kamper.

Trond Hustad

Live skal representere Norge

Live Solheimdal Foto: SUNNMØRSPOSTEN

Live Solheimdal er tatt ut til nordisk mesterskap i friidrett i Malmö.

Utøveren fra Skåla, som nå representerer Steinkjer Friidrettsklubb, skal delta på 5000 meter i mesterskapet som arrangeres 18. og 19. mai.

Nylig tok hun førsteplassen og satte ny personlig rekord med 33.09 på 10 kilometer i Sentrumsløpet i Oslo.

Norges Friidrettsforbund har tatt ut 43 kvinner til de ulike øvelsene i nordisk. Fra Møre og Romsdal deltar og Lovise Skarbøvik Andresen fra Dimna IL på 100 meter hekk. Det er tatt ut 35 utøvere til øvelsene for menn.

Endelig uttak av stafettlag blir gjort etter konkurransen 18. mai.

Se hele uttaket på friidrett.no

NTB

Millionsmell for AIK

Benjamin Tiedemann Hansen Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Henning Bergs AIK sliter med røde økonomiske tall. Nå må klubben kvitte seg med spillere.

De tidligere Molde-spillerne Martin Ellingsen og Benjamin Tiedemann Hansen er blant spillerne i troppen. Ellingsen gikk gratis til AIK etter sesongen i fjor. Han sliter fortsatt med skadeproblemer. Ellingsens kontrakt går ut 2026. Tiedemann Hansen ble solgt fra MFK i desember 2023. Han har kontrakt ut 2025.

Tirsdag omtaler flere svenske medier, blant dem Aftonbladet og Expressen, den krevende økonomiske situasjonen i hovedstadsklubben.

AIK bekrefter selv at klubben må selge spillere for å nå de finansielle målene den styrer etter.

«AIK Fotboll har satt nye økonomiske mål per 31. mars 2023. Per 31. mars 2024 var målene for egenkapital og gjeld oppfylt, mens inntekts- og vekstmålene ikke ble nådd. Oppfyllelse av likviditetsmålet krever at AIK Fotball gjennomfører spillesalg i løpet av de kommende overgangsvinduene», heter det i en uttalelse.

Ved siden av at Henning Berg er trener, er Thomas Berntsen sportssjef i AIK.

Den økonomiske rapporten for første kvartal i 2024 vise at hovedstadsklubben gikk 10,8 millioner svenske kroner i underskudd.

Regnskapsåret 2023 ble avsluttet med et minusresultat på 21 millioner kroner, ifølge Aftonbladet. Driftsresultatet lå på minus 77 millioner kroner.

Årsaken til de svake økonomiske tallene skal være svakere sportslige resultater enn ventet, samt et behov for å gjøre endringer i spillertroppen.

Henning Berg er trener i AIK. Foto: Magnus Andersson/TT / NTB Foto: Foto: Magnus Andersson/TT / NTB
NTB

Slik blir fotball-EM på TV

Ingrid Halstensen skal lede EM-sendinger. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB

14. juni går startskuddet for årets fotball-EM for menn. NRK og TV 2 deler på rettighetene i Norge. Nå er kanalenes lagoppstillinger til mesterskapet klare.

24 nasjoner deltar i mesterskapet i Tyskland som avsluttes med finale 14. juli.

Ingrid Halstensen, Jon Hartvig Børrestad og Jan-Henrik Børslid er programledere for TV 2s EM-sendinger fra studio på Kontraskjæret i Oslo.

Ingerid Stenvold og Emil Gukild blir NRKs programledere i studio i Oslo. Med seg får de Åge Hareide, Aleksander Schau, Andrine Stolsmo Hegerberg, Kristoffer Løkberg og Tete Lidbom.

På kommentatorplass for TV 2 sitter kvartetten Øyvind Alsaker, Morten Langli, Espen Ween og Endre Olav Osnes. Med seg har de Jesper Mathisen, Simen Stamsø-Møller og Brede Hangeland som eksperter.

Solveig Gulbrandsen, Erik Thorstvedt og Yaw Amankwah blir eksperter i studio under mesterskapet.

Christian Nilssen, Andreas Stabrun Smith og Patrick Rowlands blir NRKs TV-kommentatorer, mens Carl-Erik Torp får rollen som ekspert sammen med sammen med Løkberg og Hareide.

Trond Hustad

Træff topper tabellen!

Træff Foto: KJELL LANGMYREN

Træff knuste Hødd 2 i søndagens 3. divisjonskamp. De grønnhvite er ubeseiret etter fem serierunder og topper nå tabellen med 13 poeng.

Dino Okanovic scoret to mål i første omgang, mens Markus Lewis satte inn ett. Dermed sto det 0-3 til pause på Høddvoll. I andre omgang scoret Iver Flønes Træffs fjerde mål på Hødd-keeper Sander Rød – som har fortid i Molde, Gossen og Ekko/Aureosen.

Neste seriekamp for Træff spilles hjemme mot Aalesund 2 søndag 12. mai.

Træffs lag mot Hødd 2: Sivert Viken Beinset - Nikolai Viken Tornes, Iver Flønes, Vegard Valgermo Forren, Henrik Bøe, Jørgen Bøe, Kristian Thorsheim Selmer, Johan Pasit Skorge, Dino Okanovic, Martin Tornes Kjørsvik, Markus Hammerbekk Lewis.

Innbyttere: Magnus Morsund Thorvik, Eirik Roen Hermansen, Ruben Slutås Toven, Sivert Røberg, Daniel Watt Gravdehaug, Joakim Sæther Kirkeland.

Gjermund Kjøpstad

Sendte Molde til topps etter ny seier

Helena Nygård scoret kampens eneste mål. Foto: Molde FK kvinner

En scoring av Helena Nygård før pause var nok til å sikre seier for Molde da Mjølner fra Narvik besøkte Aker stadion lørdag kveld.

Seieren sendte MFK-kvinnene til topps på tabellen for 2. divisjon kvinner avdeling 3.

Moldes lag: Klara Thorsrud Sporsem: Vilde Pommeresche Aasprang, Andrine Schøn Outzen, Laura Nielsen-Guldbjerg Pedersen (K) – Mari Hoås, Sanna Andersen Mahle, Ida Emilie Heggem Warvik, Helena Nygård – Andrine Olsen Endestad, Anniken Haagenrud, Frida Stangnes Grønhella.

Benytta innbyttere: Eivor Ulvund, Hilde Årsbog Bjåstad, Emilia Maria Zlotnicka, Elin Andrea Flatø Golmen og Mia Settemsdal.

Dommer Simon Sandvik, Elnesvågen, delte ut gult kort til Endestad og Bjåstad på heimelaget. 145 tilskuere så kampen.

Neste kamp er borte mot Medkila fra Harstad lørdag 11. mai.