– Det er uakseptabelt. Vi snakket ut i garderoben. Vi kommer til å snakke sammen igjen. Vi må finne ut hva problemene er og legge de bak oss. Vi kan fortsatt ha en bra sesong, sier Manchester United-back Luke Shaw til BBC.

Manchester United var aldri i nærheten av å ta poeng borte på St James' Park, bare et ineffektivt Newcastle-lag gjorde at det ikke ble styggere sifre. Likevel vant altså Newcastle 2–0 etter scoringer av Joe Willock og Callum Wilson.

– Spillerne tok en prat i garderoben uten støtteapparatet. Det er opp til oss. Dette var ikke i nærheten av godt nok. Vi var nødt til å snakke ut sammen, utdyper Shaw i et intervju med Sky Sports.

Tapet gjør at det nå er full spenning i kampen om Champions League-spill neste sesong. Da er det en topp fire-plassering i Premier League som gjelder. Per nå er det bare målforskjellen som skiller Newcastle på tredjeplass og Manchester United på fjerdeplass.

Tottenham har ett poeng mindre, riktignok med én kamp mer spilt. Brighton er syv poeng bak, men har én kamp til gode på Newcastle og Manchester United.

– Det blir vel en kamp mellom Newcastle, Manchester United og Tottenham, med Brighton som en utfordrer. De har jo to kamper til gode på Tottenham. Liverpool tror jeg skal slite, da må nok de vinne 10 av 11 kamper, sier Viaplay-ekspert Pål André Helland til VG om topp fire-kampen.

Det er ikke mer enn en drøy måned siden Manchester United vant ligacupfinalen 2–0 mot nettopp Newcastle. Halvannen uke senere tapte de hele 0–7 mot Liverpool, og siden den gang har de trøblet i kampene utenom dobbeltoppgjøret mot Real Betis i Europa League.

– De var heldige mot Fulham som fikk de tre røde kortene der. Så ble det 0–0 mot Southampton ... De er inne i en periode hvor det kladder litt mer. Arsenal og Manchester City har jo vært gjennom sine dårlige perioder, mens Liverpool er i den nå, sier Helland.

For den tidligere RBK- og LSK-spilleren er det klart hva det største problemet er:

– De er jo det fjerde beste laget i England, så det er et stort steg fra der de var. De mangler litt kvalitet overalt. De må bli enda dyktigere i eget spill. Og så handler det om at de trenger en klassespiss. Det står nok høyt på prioriteringslisten i sommer, sier trønderen.

Den innleide spissen Wout Weghorst venter fortsatt på sitt første seriemål. Én scoring i både Europa League og ligacupen, gjør at nederlenderen står med to mål på totalt 19 kamper i Manchester United-drakten. Mot Newcastle slet imidlertid de aller fleste Manchester United-spillerne, og det var nok noe av grunnen til alvorspraten etter kampen.

– Det er viktig. Vi er et lag. Når vi går ut på banen, må vi slåss for hverandre. Noen ganger har det ikke sett slik ut, sier Luke Shaw.

Denne sesongen har rødtrøyene slitt stort mot andre topplag på bortebane, med tap mot Manchester City, Arsenal, Liverpool, Newcastle, Brentford og Aston Villa på fremmed gress. De har igjen bortekamper mot Tottenham og Brighton, to av utfordrerne i kampen om topp fire.

– Det er uakseptabelt. Det er ikke slik vi vil ha det. I store kamper trenger du den sulten. Vi skapte ikke mye. Du kan vel kanskje si at det lå i kortene. Spillet vårt dalte før landslagspausen, men nå har vi tre dager på å heve oss, sier Shaw.