Etter at både Vetle Sjåstad Christiansen og Tarjei Bø bommet to ganger på siste skyting, havnet plutselig både Johannes Dale-Skjevdal og Johannes Thingnes Bø inn i seierskampen.

Etter to strafferunder ledet Christiansen fortsatt ut fra standplass, men Thingnes Bø, tyske Justus Strelow, franske Emilien Jacquelin og Johannes Dale-Skjevdal var i ryggen på lørdagens sprintvinner.

Sistnevnte rykket fra før oppløpet, satte inn nådestøtet og tok seieren foran både Christiansen og Thingnes Bø. Det var hans første individuelle seier i verdenscupen denne sesongen.

– Det er helt fantastisk. Det er det her vi lever for og jeg merker at jeg har nivået inne. Det var en vanvittig god følelse, sier Dale-Skjevdal til VG.

– Dale er blant verdens beste i sånne oppoverbakker på slutten der. Det hadde jeg ikke sjans til å følge med på, sier Christiansen til VG.

– Han var smart og rykket der han visste han var sterkere enn meg. Hadde han ventet til oppløpet hadde jeg kanskje tatt ham. Han var smartest og best, fortsetter Christiansen.

TRIPPELT NORSK: Treer Johannes Thingnes Bø, ener Johannes Dale-Skjevdal og toer Vetle Sjåstad Christiansen på jaktstarten i Ruhpolding. Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP / NTB

Sturla Holm Lægreid hyller lagkameraten:

– Dale er en godgutt. Han er alltid blid og fornøyd og har dratt oss andre opp på det fysiske. Det er veldig fortjent at han vinner i dag. Vi unner ham den, sier Lægreid til VG, som selv ble nummer 14 på jaktstarten.

– Det overrasker meg ikke at han parkerer resten av feltet. Han var veldig sterk i dag, og jeg er sikker på ar han hadde gitt Vetle kamp uansett, fortsetter Lægreid.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer to, Thingnes Bø nummer tre.

– Det er veldig, veldig sjeldent at vi har så mange med i kampen, sa NRK-ekspert Ola Lunde etter thrilleravslutningen.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP / NTB

– Johannes (Dale-Skjevdal) kom som et skudd. Jeg var livredd både ham, Giacomel og Jacquelin på sisterunden. Det var ikke der jeg skuffet meg selv i dag, sier Vetle Sjåstad Christiansen til NRK.

– Det var på den siste skytingen. Jeg tenkte jeg skulle angripe, og da ble det litt mye bevegelse på standplass. Det er noe med det røde håret til de to gutta på sisterunden der. Nakkehårene reiste seg da jeg tittet bak meg etter strafferundene på sisterunden, fortsetter Sjåstad Christiansen.

Han gikk ut først med 17 sekunders forsprang ned til Tomasso Giacomel. Italieneren ble nummer seks, mens Tarjei Bø ble fjerde beste nordmann som nummer syv.