Nora Korneliussen – Kübra Korkut 0–3 (5–11, 4–11, 8–11)

22-åringen fra Norge kom seg opp av sengen. Det var tidlig på morgenen i deltagerlandsbyen i Tokyo, men det gode sovehjertet var igjen i Norge. Istedenfor var det nervene som meldte seg for Nora Korneliussen på morgenkvisten, noen timer før debuten i Paralympics.

Hun kom seg opp, tok seg sikkert litt mat og begynte på dagens oppgaver.

En av de første var å pusle puslespill. «En eller annen by» var motivet.

Nettopp puslespill er blitt en fin aktivitet for Korneliussen og lagvenninne Aida Husic Dahlen i Tokyo. Det hjelper dem å koble av.

Det var kanskje ikke så rart at hun hadde behov for litt avkobling. Debuten i Paralympics gikk mot en av bordtennisens mest rutinerte. Tyrkiske Kübra Korkut har masse rutine og PL-sølv både fra 2012 og 2016. Hvordan skulle det gå for Korneliussen mot en slik motstander?

Tok seg til Tokyo på overraskende vis

Det korte svaret er at det ble tap. Men det var et tap med nyanser. Korkut er eldre og har opplevd det meste. Korneliussen er i Tokyo først og fremst for å samle erfaring. Ambisjonene er større mot Paris 2024.

Å være i Tokyo er en drøm for henne. Det så imidlertid ut til at det skulle bli vanskelig å komme dit. Rankingplasseringen hennes var ikke god nok.

Men i juni vant hun noe overraskende kvalifiseringsturneringen i Lasko.

Overvant nervene

Man kunne kanskje se de nevnte nervene hos Korneliussen i begynnelsen av kampen. Korkut startet sterkt. Men hennes yngre motstander gjemte seg ikke. Kroppsspråket var rolig – blikket fokusert. Nervene virket å forsvinne mer og mer.

Det var likevel klare kvalitetsforskjeller på dem denne dagen, men Korneliussen smilte i intervjusonen etter tapet. Hun kunne ta med seg en god opplevelse fra debuten.

– Det er gøy at jeg klarer å henge med i en viss grad på såpass høyt nivå. Det motiverer meg til å jobbe videre for å presse enda mer neste gang.

Hun viste definitivt tegn på at hun en dag kanskje kan hamle opp med de aller beste på den største scenen. Trener Aasebø mente spesielt én ting var ekstra oppløftende:

– Når du møter gode spillere, kan det gå den veien at de leser deg bedre og bedre underveis i kampen. Sånn sett var det sterkt av Nora å spille bedre i det tredje settet. Hun leste spillet bedre etter hvert.

Med 8–11-tap i det siste settet var det nemlig ikke fryktelig langt unna at Korneliussen skapte spenning i oppgjøret.

Korneliussen og Aasebø i samtale under kampen mot Korkut. Foto: Torstein Bøe

Tok grep under pandemien

Så hva må bli bedre for at Korneliussen ikke «bare» skal yppe seg, men også virkelig hamle opp med de beste?

Selv mener hun at eget spill generelt må bli litt sikrere. Returene på motstandernes server må opp et hakk, og med det får hun kanskje en større trygghet mot spillere av Korkuts format.

Pandemien ga henne en mulighet til å jobbe systematisk med mangler i spillet. Det var avgjørende for seieren i kvalifiseringsturneringen før Tokyo. En satsing som ble begynt i 2015, brøt plutselig en barriere. Ved siden av har trening på styrke og hurtighet gjort henne farligere.

Avansement fra singleklassen blir etter alt å dømme vanskelig, men hun skal fortsatt spille double med lagvenninne Dahlen senere i turneringen. De rekker nok mye pusling før den tid.

Nora Korneliussen og Aida Husic Dahlen skal spille double senere i lekene. Foto: Torstein Bøe