Norges store farts-ess avviser nemlig generalsekretær Øistein Lundes uttalelser i en VG-sak publisert mandag kveld.

– For det første har ikke vi utøvere hørt noe fra ham direkte og det er heller ingen dialog, sier Kilde til VG og fortsetter:

– Det virker som de prøver å legge lokk på konflikten. Samtidig forsøker de å få det til å se ut som at Pål (Kleven, utøvernes advokat) ikke uttaler seg på vegne av oss utøvere, men det stemmer jo ikke. Foreløpig har det ikke vært dialog mellom generalsekretæren eller ledelsen i NSF og utøverne.

ENORM SUKSESS: Aleksander Aamodt Kilde har seier i utforcupen og to sølv fra alpint-VM i Frankrike sist sesong. Foto: ALBERT GEA / Reuters / NTB

VG har skrevet en rekke saker om konflikten som herjer alpinlandslaget og forbundsledelsen.

Kort fortalt handler den om såkalte bilderettigheter og fordeling av markedsrettigheter.

Kilde og Lucas Braathen har vært alpinistenes ansikt utad i striden og førstnevnte reagerer altså igjen på forbundets fremferd.

Det handler spesielt om konstituert generalsekretær Øistein Lundes uttalelser i VG mandag i en sak som omhandler hvorfor partene tilsynelatende er så uenige som de er. Ski-toppen avsluttet intervjuet med å si følgende:

  • «Det pågår en prosess og dialog med utøverne for å finne løsninger som så langt det er mulig ivaretar både fellesskapet og utøvernes interesser…».

  • Lunde sa også senere at forbundsledelsen «finner det derfor lite konstruktivt å diskutere advokat Klevens påstander videre i media».

KONSTITUERT GENERALSEKRETÆR: Øistein Lunde, her avbildet i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kildes oppfatning er at det blir helt feil. Han forteller om følgende kommunikasjon mellom dem og forbundet:

  • Laget og utøverne i alpint har hatt ett møte med alpinsjef Claus Ryste for noen uker tilbake. Der var det ingen dialog om den pågående konflikten, men et møte de har hvert eneste år i forbindelse med sesongstarten.

  • Siden har utøverne blitt innkalt til møte med enkelte i forbundsledelsen. Men det var på kort varsel. Flere hadde ikke anledning til å stille og derfor ble det ikke noe av.

Torsdag sier Lunde at de følger opp saken internt og han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere nå.

FÅR ADVOKATHJELP: Norske alpinister, her avbildet under et pressetreff i mai måned. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Kilde og resten av alpinistene har vært klokkeklare på at de ønsker å møte forbundet ved forhandlingsbordet. Det vil de fortsatt.

– Men de riktige folkene må sitte der, sier Kilde og svarer «ja» på VGs spørsmål om han og resten av laget ønsker skistyret og president Tove Moe Dyrhaug på plass.

Det er nemlig skistyret som har vedtatt årets landslagsavtale, en avtale utøverne ønsker endret.

Dyrhaug har ikke besvart VGs henvendelser hverken onsdag eller torsdag.

– Det er ikke noe poeng å ha et møte med folk som ikke har mandat til å ta beslutning i forhold til løperkontrakten. Uten det er det ikke mulig for oss å få en reell påvirkning på beslutningstakerne som fører til utvikling i saken, sier Kilde og avslutter slik:

– Vi vil at noe skal skje, at det skal være klausuler i kontrakten som speiler det lovutvalget har uttalt. Så kan vi alle forholde oss til det.