– Det er veldig emosjonelt akkurat nå. De siste tre dagene var veldig stressende. Nå vil jeg bare ringe Aleks, sier Shiffrin til østerikske ORF.

Hun er kjæresten til Aleksander Aamodt Kilde som falt stygt i Wengen i helgen. Han ble fraktet bort i helikopter og sesongen hans er over. Shiffrin var med Kilde på sykehuset i Bern, i Sveits.

– De siste dagene har føltes som et helt liv. Jeg har ikke hatt mye søvn de siste dagene.

Se det stygge fallet til Kilde her:

Shiffrin vant slalåmen i Flachau med 27 hundredeler til Petra Vlhova. Svenske Sara Hector på tredjeplassen var over sekundet bak.

– Jeg er veldig stolt over denne kvelden og veldig takknemlig for hele laget. De siste dagene har vært veldig utfordrende, de har vært så støttende, sier Shiffrin på Discovery+, ifølge TV 2.

Senere feiret hun med champagne i målområdet.

STJERNEPAR: Mikaela Shiffrin (28) og Aleksandr Aamodt Kilde (31). Her fra en galla i New York i høst. Foto: ANDREW KELLY / Reuters / NTB

Andrine Mårstøl imponerte med karrierebeste og 10. plass, nesten tre sekunder bak. Det er første gang på femte forsøk at hun går til finaleomgangen i slalåm eller storslalåm.

– Jeg sliter med å håndtere følelsene. Jeg er så nærme ved å begynne å grine for jeg er så fornøyd, sa Mårstøl til NRK etter 1. omgang.

Øvrige norske: 25) Thea Stjernesund 1.54,67 (55,96-58,71).

Ikke til finaleomgangen: 35) Mina Fürst Holtmann, 41) Kristin Lysdahl, 45) Mariel Kufaas.