- Vi skal jobbe på spreng, for det haster å få på plass, sa styreleder Ørjan Engen i RBK kvinner i slutten av mars.

Da hadde klubben fått inn 18 søknader på den utlyste jobben som ny daglig leder i klubben etter Ragnar Slettestøl – som var ferdig i RBK tidligere i år.

Men nå – to måneder senere – er det fortsatt ikke ansatt en ny daglig leder.

Fusjon-planer

Årsak: den pågående diskusjonen om fusjon mellom RBK og RBK kvinner.

- Vi har måttet tenke litt nytt, og startet prosessen på nytt, sier styreleder Engen nå.

- Vi skal ha en leder, men det er unaturlig å ha en daglig leder når Rosenborg allerede har en. Vi holder på å omdefinere stillingen litt. Vi har brukt litt tid, men det tror vi er fornuftig å gjøre, sier han.

Felles daglig leder

I dag er det Tove Moe Dyrhaug som sitter med det administrative ansvaret i Rosenborg. Nå kan hun få det samme ansvaret for RBK kvinner.

- Det er helt naturlig det, om vi skal fusjonere. Det er fortsatt medlemmene i hver klubb som skal bestemme. Men styrene i begge klubbene er innstilte på å få det til, og da har vi på en måte fordelt oppgavene. Vi bruker mye av ressursene til Rosenborg på regnskap og marked, som det er naturlig at vi samarbeider om. Da forsvinner en del av oppgavene til en ren daglig leder, og derfor må vi omdefinere rollen litt, sier Engen.

Og er klar på at det skal ansettes en ny administrativ ressurs uansett.

- Det er helt klart at vi skal ha en leder for kvinnefotball, sier han.

Ser til toppklubber

Men om denne lederen skal rapportere til Rosenborgs daglige leder, eller til et styre, er det ikke et gitt svar på foreløpig.

Det er ikke bare i Norge herrene og damene blir del av én klubb. Det har vært trenden internasjonalt lenge.

- Vi har brukt litt lenger tid for å finne ut hvordan det skal se ut. Vi sjekker hvordan de gjør det i de store klubbene i utlandet. Vi trenger ikke finne opp kruttet på nytt her, sier Engen.

- Hvem ser dere til?

- Vi sjekker litt hva Chelsea gjør. Wolfsburg. Barcelona. Litt sånne klubber. De er litt større enn oss, men organisasjonen kan jo kopieres, sier RBK Kvinner-toppen.

- Hva kommer dere frem til?

- Det er litt forskjellig hvordan det løses i hver klubb, så det er litt for tidlig å si foreløpig. Vi skal konkludere etter hvert her nå, sier han.