Like før pause fikk blåtrøyene straffespark.

Haaland pleier å ta dem, han har atpåtil scoret på syv straffer i Manchester City-trøya, denne gangen tok han det ikke.

I stedet ekspederte Riyad Mahrez ballen i mål og gikk rett bort for å feire med nettopp Haaland.

– Jeg sier ikke hvem som tar straffene. Så lenge de scorer, bryr jeg meg ikke, sier manager Pep Guardiola på pressekonferansen etter kamp – og sier det er opp til spillerne å avgjøre hvem som får ta.

Feiringen gikk ... så der:

Mahrez var tydelig lysten på å ta straffen og gikk bestemt bort for å ta med seg ballen, kanskje hadde han et godt argument i Haalands straffebom mot Bayern München onsdag.

– Regelen er at om du bommer på en straffe, mister du retten til å ta dem til noen andre som venter på å ta over. Selv Erling Braut Haaland må være en del av laget, begrunner tidligere Premier League-spiller Leon Osman hos BBC.

– Jeg spurte Erling om hva han tenkte da han bommet på straffen i München, og han sa at han skulle score neste gang. Ikke den neste straffen, men den neste sjansen. Og han scoret. Det definerer de beste spillerne, sier Guardiola.

Det er imidlertid ikke første gang Mahrez har tatt straffe mens Haaland har vært på banen, det samme skjedde også i 3–1-seieren over Aston Villa i februar. Da uten at Haaland hadde bommet på straffe i sin City-karriere.

HAALAND DEN GAVMILDE? Erling Braut Haaland tar som regel straffesparkene for Manchester City, men her gratulerer han eksekutør Riyad Mahrez. Om han har gitt fra seg straffen frivillig eller ikke, vites ikke. Foto: TOLGA AKMEN / EPA

Selvtilliten virket å gjøre Mahrez godt, han fikk spasere gjennom hele forsvaret etter en times spill og trille inn 2–0. Like etter fikk han igjen banke ballen i mål til sitt hat trick. Mahrez er første tremålsscorer i en FA-cupsemifinale siden Manchester Uniteds Alex Dawson i 1958.

På 3–0 benyttet Guardiola muligheten til å hanke av Haaland, som gliste godt da han takket manageren for kampen.

Manchester City skal til FA-cupfinale, der møter de enten Brighton eller Manchester United. Den andre semifinalen går søndag klokken 17.30 på TV3+.

Dermed er håpet om «The Treble» i høyeste grad inntakt, selv om Guardiola var tydelig på at det ikke var noe han tenkte på i denne delen av sesongen.

Haaland fikk imidlertid kjenne på nettsusen. Etter et kvarter banket nordmannen ballen i hjørnet fra rundt femogtyve meter, en på mange måter kontant avslutning, men dommer Stuart Attwell hadde allerede blåst.

Nordmannen slo ut med armene og signaliserte klart og tydelig sin misnøye med avgjørelsen om å gi frispark til Sheffield United i duellen i forkant.