Han trakk dem frem stadig vekk der han danset seg gjennom rivaloppgjøret mot Lillestrøm. Foran A-landslagssjef Ståle Solbakken var 170 centimeter høye Sahraoui banens gigant.

Egentlig var ikke planen at han skulle være Vålerenga-eiendom denne høsten. Sportssjef Joacim Jonsson bekrefter overfor VG at da han gikk inn i lederjobben i VIF rett før seriestart, var planen å selge 21-åringen i overgangsvinduet i sommer.

Men Vålerenga slet denne våren, Sahraoui markerte seg ikke i særlig grad – og alt som dukket opp var den nederlandske klubben Cambuur, nummer 13 i Æresdivisjonen.

– Vi sa nei til 15 millioner kroner (fra Cambuur). Han er verdt mer enn det, men Osame var vårt neste salgsobjekt. Slik som han har levert de siste kampene, så kommer klubb etter klubb. Han er unik, sier Jonsson til VG.

Nå jobber klubben derimot med å forlenge kontrakten til Oslo-gutten. Den nåværende strekker seg ut 2023.

Neste sommer spiller Norges U21-landslag EM-sluttspillet i Romania og Georgia. Der er Sahraoui mest sannsynlig i Leif Gunnar Smeruds tropp.

– I en optimal verden forlenger vi med Osame for å opprettholde verdien. Det er drømmescenarioet. EM er et utstillingsvindu. Til slutt vokser disse spillerne ut av Vålerenga, sier Jonsson.

– Alt er mulig, alt er muligheter. Vi har bra dialog. Både meg, trener og agenter. Vi tar den beslutningen ganske snart, opplyser hovedpersonen selv til VG.

– Kunne du tenkt deg en overgang til nederlandsk fotball nå?

– Jeg tar alle sånne bud seriøst, uansett hvor det er fra. Alt er en mulighet, det var også det (fra Cambuur), men det er også en mulighet å være i Vålerenga og gjøre dette, sier Osame Sahraoui – og sikter til sine to scoringer og ene målgivende i oppvisningen mot Lillestrøm.

Vålerenga-yndlingen hadde åpenbart ikke lest statistikkene: Dette som skulle være «Europas jevneste derby», med omtrent én goal i snitt per kamp, levde endelig opp også på banen målt mot fyrverkeriet som skapes på tribunen.

Først og fremst takket være Sahraoui. Duellen med Lillestrøms høyredefensiv i Lars Ranger og Espen Garnås var alt annet enn 50–50:

Først skrudde VIF-vingen lekent inn ledelsen, så knikset han seg forbi Ranger igjen rett før pause og serverte Torgeir Børven til målsnikens første fulltreffer siden tilbakekomsten fra Tyrkia – og i 2. omgang satte han et lekkert punktum i nettaket.

– Det var mye som skjedde foran begge boksene. Der er vi ikke gode nok i dag, dessverre. Hadde jeg satt min første mulighet, kunne det sett annerledes ut. Det første og tredje baklengsmålet skal vi klare å unngå, sier LSK-stopper Espen Garnås til VG.

Han fikk selv føle på Sahraouis ferdigheter både foran den første og den tredje scoringen, hvor det var Garnås selv som rotet bort ballen i livsfarlig posisjon.

– Han er liten og kvikk. Det blir vanskelig om man blir satt opp én mot én mot ham. Jeg kan ikke lede han innover, slik jeg gjorde før scoringen, sier Garnås.

– Totalt sett var vi ikke gode nok på å holde ham unna «gromposisjonen» sin, vurderer Lillestrøm-trener Geir Bakke, som for første gang på ti kamper som trener røk på tap mot Vålerenga.

På 1–0 var hele angrepstrioen i sving: Børven fikk ballen forbi Lillestrøms forsvarsbeist Igoh Ogbu og til Jacob Dicko Eng. På myndig vis trakk 17-åringen fra Sagene seg inn i banen og overlot til Sahraoui fra Hauketo.

Oslo-kombinasjonen gnistret, Sahraoui svingte ballen i lengste, og klanstribunen tok bokstavelig talt fyr. Det var ikke ufortjent etter hvordan matchen hadde åpnet, selv om dødballspesialistene fra Romerikes første corner også ble kampens første sjanse, men Garnås fikk ikke headet på mål.

Det gjorde derimot Børven med bare sekunder til pause, satt opp av Sahraoui etter at dommer Svein Oddvar Moen våkent lot fordelen gå – og Vålerenga kunne knapt fått en større fordel enn Osame Sahraoui rettvendt inn i 16-meteren. Det betød 2–0 halvveis.

– Vi ble for lave litt for lenge av gangen. Vi får noen brudd, men de mulighetene hiver vi bort. Det er greit å kjøre overganger og prøve å ta motstanderen i ubalanse, men enten må man få noe mer ut av det, eller så må man roe seg litt ned og ta vare på ballen, vurderer Geir Bakke.

HAUSET OPP BORTEFANSEN: Espen Garnås scoret 2–1-målet til Lillestrøm. Her feirer han med Igoh Ogbu. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

LSK reduserte etter corner da Garnås kriget inn 1–2 og sørget for at laget hans nærmer seg et snes med dødballscoringer i Eliteserien denne sesongen. Men det var aldri nok for Lillestrøm med vesle Sahraoui i tungvektsform i blått hjørne.

21-åringen sendte LSK i gulvet med en suser. Igjen var Garnås involvert, denne gangen med et voldsomt unødvendig balltap i eget forsvar, og Sahraoui var nådeløs.

Hans to scoringer mot Viking sist ble fulgt opp av en ny dobbel og målgivende denne gangen.