Det spesielle er at Manchester City-manageren har vært trener for begge de to superstjernene.

– Ha ha, du er så morsom. Jeg har alltid sagt, når det gjelder Gullballen (Ballon d’Or), at det finnes én (pris) for Messi, og en for de andre. Så Haaland burde vinne, ja. Vi vant The Treble, han scoret femti eller «én million mål», sier Guardiola om den gjeve individuelle prisen som deles ut som ti dager.

Selv om han angivelig ikke er den som er mest begeistret for individuelle kåringer, fortsatte Guardiola å forklare sitt standpunkt da han fredag møtte til den siste pressekonferansen før lørdagens kamp mot Brighton.

– Den verste sesongen Messi har, er den beste for resten av spillerne. Begge fortjener det. Men egoistisk sett, så ville jeg valgt Erling som vinner. Fordi han har hjulpet oss med å oppnå det vi har gjort. Jeg ville elsket det. Men Messi vant VM. Det er mange Manchester City-spillere som kjemper om prisen og det gjør oss stolte.

FAVORITT? Lionel Messi, her etter seieren i VM-finalen i Qatar desember 2022. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB

Debatten om Gullballen-kåringen har ikke eskalert. Ennå.

Men enkelte spillere har blitt spurt om hvem de mener fortjener den for prestasjonene sist sesong.

Blant dem Rodri, Manchester Citys midtbaneelegant, som ble spurt av den spanske radiostasjonen COPE om det samme.

– Jeg tenker at en viss Lionel Messi kommer til å ta det, selv om Haaland er en sterk kandidat og er prisen verdig, sier han.

Haaland vil stå for en bragd dersom han skulle gå til topps. Vi må tilbake til 2008, da Cristiano Ronaldo spilte for Manchester United, sist gang en Premier League-spiller vant kåringen.

I tillegg er ikke Messi hvem som helst i denne sammenhengen. Argentineren har vunnet prisen hele syv ganger ...

Landslagssjef Ståle Solbakken mener det står mellom Haaland, Messi og den franske stjerneangriperen Kylian Mbappé.

– Om du spør hvem jeg tror vinner, så tror jeg Messi vinner på grunn av VM. Det blir alltid lagt vekt på i år med VM. Der var Mbappé også, uttalte Solbakken i september – og fortsatte:

– Så har Erling toppscorertitler, han har sprengt rekorder og alle «årets spiller»-titler i England, pluss at han vant den gjeveste klubbturneringen. Han stiller sterkt han også.

Kjenner du en ung fotballspiller med stjernedrømmer? Det nye magasinet «Fotballstjerner» inneholder kule bilder og masse fakta om de beste spillerne i verden akkurat nå. Magasinet kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)