I den 21. episoden av Drivas breddefotballpodkast, Opp med praten, har Øystein Hjelle Bondhus og Torgeir Ruud Ramsli med seg Surnadal ILs nye daglige leder, Juras Chachlauskas.

Tynsetingen forteller om den første måneden som daglig leder i et idrettslag, og om erfaringene fra klubber som RBK Kvinner, Træff og Ranheim.

Med utgangspunkt i Juras' bakgrunn fra kvinnefotballen tar vi opp blant annet omstruktureringen av seriesystemet på damesida, utviklingen av kvinne- og jentefotballen i kretsen vår og hva man kan gjøre for å redusere frafallet i jentefotballen når spillerne nærmer seg senioralder.

De tre i studio diskuterer også hva som skal til for å skape en Toppserieklubb i Nordmøre og Romsdal, samt hva som er de største forskjellene på å trene herre/gutte og kvinne/jentelag. Og hvilken spiller, som er halvt surnadaling, tror Juras vil prege norsk kvinnefotball i løpet av noen år?

Panelet tar i tillegg for seg opprykksståa i både 4.-, 5.- og 6. divisjon for herrer og de siste overgangene - episoden ble spilt inn mandag, på selveste "Breddline day" - det vil si dagen der overgangsfristen for amatørspillere går ut.

Arnt Erik Brakstad har sluttet som spillende trener i 4. divisjonsklubben Midsund og meldt overgang til Eidsvåg i 6. divisjon. Der skal han, storebror Einar Olav Brakstad, Bjørnar Høvik Bugge og Tommy Eide Møster bidra i bruntrøyenes jakt på opprykk.

To kamper før slutt topper Eidsvåg/Eresfjord og Vistdal tabellen, to poeng foran Tingvoll. De to lagene møtes på Eidsvåg kunstgress førstkommende lørdag, før Brakstad & co møter Sunndal 2 på bortebane i siste kamp.

I podkasten får du høre om panelet tror Eidsvåg/Eresfjord og Vistdal lykkes med å kapre en av to opprykksplasser fra 6. til 5. divisjon.

Tomrefjord har også har fått tilbake en tidligere helt, og kan signeringen av Magnus Nygård hjelpe et skadeskutt Elnesvågen til opprykk? Blir det Hjelset-Kleive, Juras' venner i Molde 3 eller kanskje AK som følger dem opp til fjerde?

Og hva med KFK/CFK - kan de tette luken opp til de andre lagene på nedre halvdel i 4. divisjon, og hvordan ser situasjonen nå ut for lag som Midsund og Malmefjorden?

Har KBK 2 avgjort det hele i toppen, og hva er Torgeirs krystallklare beskjed til Sunndal?

Hør episode 21 av Opp med praten, så får du svarene!

Annonsør i denne episoden er SpareBank 1 Nordmøre.