– Status er at vi har mange positive prøver, et tosifret antall positive prøver. Alle er satt i karantene eller isolasjon. Men det går mer eller mindre bra med alle sammen, sier daglig leder i Lillehammer Ishockey Atle Svensrud til VG.

Lillehammer har som eneste klubb i Fjordkraft-ligaen kommet seg gjennom pandemien uten positive prøver, frem til nå. Tirsdag skrev klubben i en pressemelding at de hadde registrert 14 smittetilfeller blant spillere og støtteapparatet.

– Vi har hatt gode rutiner hele tiden. Vi testet senest i forrige uke, hvor alle testet negativt. Vi er de eneste i ligaen som har klart oss gjennom pandemien, til nå. Vi føler vi har gjort alt vi har kunnet gjøre, sier Svensrud.

– Har dere en oversikt over spillere som er vaksinert og ikke?

– Vi har en oversikt, men det ønsker vi ikke å dele.

– Har det vært noe krav fra klubben om å vaksinere seg?

– De kan velge å vaksinere seg eller ikke, men vårt syn er å følge myndighetenes anbefalinger. Vi kan ikke tvinge noen, men vi ønsker at de skal følge myndighetene.

Atle Svensrud, daglig leder i Lillehammer Ishockey. Foto: Geir Olsen / NTB

Hvor smitten kommer fra, vet ikke daglig leder Svensrud per tirsdag kveld, men han forteller at smittesporingsteamet jobber aktivt med å prøve å finne det ut.

– Vi har hatt kohorter og ikke hatt noe oppflytting mellom lagene. Men vi vet ikke hvor smitten kommer fra, sier han.

Dermed må spillerne sitte i isolasjon eller karantene en stund fremover. Da er det viktig for Lillehammer-sjefen å passe på menneskene i situasjonen de nå har havnet i.

– Det er det viktigste. Smittesporingen jobber med alt med karantener og så videre, og så har jeg jobbet med å ivareta folkene. Alle skulle egentlig hjem til jul, både til utland og innland, men nå er alle enten i isolasjon eller karantene. Vi jobber for at alle skal få en hyggelig julekveld, forteller Svensrud.

Dermed står de planlagte romjulskampene mot Storhamar 28. desember og 30. desember i fare for å bli utsatt.