31-åringen gikk først ut og beholdt sin ledelse på jaktstarten til mål. Dermed tok hun sin 14. verdenscupseier i karrieren. Samtidig øker hun ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

– Det er imponerende det hun leverer. Hun er verdens klart beste kvinnelige skiskytter og er vårt store gullhåp i OL i Beijing, konstaterer NRK-ekspert Ola Lunde.

Nærmest kom Hanna Öberg som var på skuddhold før den siste skytingen, mens mens svensken fikk én bom, traff Olsbu Røiseland på alle fem skuddene. 31-åringen var heldig på ett av skuddene.

Dzinara Alimbekava fra Hviterussland ble nummer tre i dag.

– Det var skikkelig deilig. Jeg var så fornøyd når jeg skjøt fullt på siste stående og kunne gå en jevn sisterunde. En gang må man få lov til det, og det var i dag, sier Olsbu Røiseland til NRK.

Overfor VG beskriver 31-åringen sesongens tredje jaktstart-seier som «et veldig solid løp».

– Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan jeg løste det. Formen blir bare bedre og bedre, men hvert løp lever sitt eget liv. Dette var kanskje generalprøven for OL-forholdene man møter på. Da er det veldig digg å mestre de, sier Marte Olsbu Røiseland.

Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske med sin 9. plass etter fem bom. Ida Lien gikk seg opp fra en 32. til 19. plass, mens Karoline Knotten falt 14 plasser til en 54. plass etter hele seks bom.

Marte Olsbu Røiseland kan reise videre til Ruhpolding etter å ha vunnet tre av tre renn, inkludert mix-stafetten i Oberhof - og det i en arena hvor VM arrangeres neste sesong.

PS! Hanna Sola, som skulle gått ut rett bak Olsbu Røiseland i dag, sto over rennet.