Florø-Fløya 1–1 (1–1)

Fløya-herrene fortsetter jakten på den første seieren i årets sesong. Etter å ha fått bortekampen mot Brattvåg forrige helg utsatt på grunn av et kansellert fly, var grønntrøyene denne helga på Vestlandet for å møte Florø til et skikkelig bunnoppgjør. Hjemmelaget stod uten poeng og var det eneste laget bak Fløya på tabellen før kampstart.

Fløya kom godt i gang og hadde en god mulighet ved Abou David Mendy allerede etter to minutter. Like senere kom Fløya-keeper Marcus Ellingsen Andersen i fokus. Andersen reddet først straffesparket han selv hadde forårsaket. Linjedommeren mente imidlertid at keperen ikke hadde en fot på streken i det straffen ble tatt, og forsøk nummer to ble satt i mål av Vetle Fiskerstrand.

Fløya slo tilbake snaue ti minutter senere. Birk Berg Johansen ble spilt i bakrom og brukte både fart og kraft for å komme seg alene med keeper, der han satt inn 1–1 med sin første scoring for sesongen. Det resultatet stod seg fram til pause.

Andre omgang ble en sjansefattig og ikke særlig velspilt affære, men Yngvar Johansen var kun en redning på strek unna å sende Fløya i ledelsen med et drøyt kvarter igjen. Det var gjestene fra Tromsø som virket nærmest å få et seiersmål, men det endte med ett poeng til hver av lagene, noe som gjør at de begge med god margin ligger henholdsvis sist og nest sist på tabellen.

Marcus Ellingsen Andersen 4

Kom virkelig i fokus etter fem minutter. Pådro seg straffespark, reddet det første forsøket, men ble bedømt å ha gått for tidlig. Forsøk nummer to klarte ikke Andersen å stoppe. Svakt utspill etter et snaut kvarter ga hjemmelaget en sjanse. Stort sett arbeidsledig etter pause.

Andreas Fossmo 6

Grei kontroll defensivt mot et Florø-lag som angrep mer på motsatt side. Viktig klarering tilnærmet på strek like før pause. Kom seg høyere i banen etter pause, og var involvert i noen gode Fløya-angrep.

Øyvind Sandnes Olsen 6

Viktig brikke i et Fløya-forsvar som kun slapp til to sjanser, sterkt på bortebane.

Mads Aimar Bakkeby 6

Viktig inngripen etter en snau halvtime.Ny viktig blokkering kvarteret før slutt. Lite å sette fingeren på hos Aimar Bakkeby, som hadde en solid kamp.

Henrik Fløgum 5

Fikk nok å gjøre mot farlige Dia, og pådro seg blant annet gult kort. Klarte seg likevel greit, men synes nok det var helt greit når Dia måtte ut med skade. God kontroll defensivt etter pause, lite synlig offensivt.

Tobias Schjetne 6

Balltap i forkant av straffesituasjonen. Ellers var Schjetne flink til å finne rom foran Florø-forsvaret. Stor mulighet fem minutter etter pause, men keeper reddet. Skaffet frispark i meget god posisjon halvveis ut i andre omgang.

Mikkel Boge Olsnes Aarseth 5

Lå som en skjerm foran stopperne, og løste den oppgaven greit. Få eller ingen balltap av typen Olsnes Aarseth har hatt litt fort mange av tidligere i sesongen.

Abdikani Mohammed Abdi 5

Lite synlig i starten, mer synlig utover førsteomgangen. Fikk seg en smell like etter pause, men kom seg på beina. God som ballvinner etter hvilen.

Yngvar Johansen 5

Slo et flott innlegg på hodet til Mendy allerede etter to minutter. Uhyre nær scoring i det 74.minutt, men avslutningen ble reddet på streken.

Birk Berg Johansen 6

Strålende prestasjon da han satt inn utligningen med sin første scoring for sesongen. Skuddforsøk etter pause, som endte med å gi Schjetne en god mulighet, ellers ikke så veldig synlig etter pause. Byttet ut i det 66.minutt.

Abou David Mendy 4

Fikk en god mulighet på hodet allerede etter to minutter, og kunne truffet bedre. Tidvis en håndfull for Florø-forsvaret, tross ikke allverden service. Byttet ut i pausen.

Vebjørn Skorpen 4

Inn i pausen for Mendy.Klarte ikke markere seg i særlig grad og måtte ut med det som så ut som en skade med sju minutter igjen.

Scott Fitzgerald

Fikk de siste tjuefem minuttene for Berg Johansen. Fikk muligheten på frispark fra god posisjon, men traff muren.