– Det har vært noen rotete dager. Det har vært noen vanskelige dager etter det som kom ut i helgen, sier Brann-trener Eirik Horneland tirsdag kveld.

– Jeg og Sivert har sittet lenge på bakrommet i noen dager, og vi har hatt mange møter. Sivert går fullt og helt med Brann videre. Han har to år igjen av kontrakten og skal fullføre den, legger han til.

BT fotograferte Brann-spilleren og hans agent på Brann Stadion tidligere i kveld, dagen før NM-kvartfinalen mot Vålerenga. De skulle i møte med Brann-ledelsen om bråket som har herjet de siste dagene.

I 19.40-tiden kom Heltne Nilsen og Eirik Horneland ut for å møte pressen.

– Vi har hatt noen tøffe diskusjoner. Jeg har vært usikker på satsingen i Brann med tanke på salgene, sier Sivert Heltne Nilsen, som er med i Brann-troppen til onsdagens oppgjør mot Vålerenga.

Brann har i sommer solgt Mathias Rasmussen og David Møller Wolfe, noe som har skapt bekymring.

– Det var tungt å se at det forsvant litt. Vi har hatt noen gode samtaler og jeg kjenner at det er dette jeg vil være med å bygge videre på, legger han til.

På spørsmål om kritikken han har fått fra supportere og eksperter, svarer Brann-kapteinen:

– Jeg kan til en viss grad forstå det. Det skjedde noen ting tidlig som var vanskelig å akseptere.

31-åringen fikk spørsmål fra Bergens Tidende om hva som konkret var problemet med dialogen.

– Det skal jeg ikke gå inn på.

På spørsmål om han har satt seg selv foran klubben, svarer har:

– Det kan settes spørsmålstegn ved det, men det har ikke vært meningen.

Det har vært turbulent rundt Brann-kapteinen etter at klubben avslo et bud fra svenske Elfsborg.

– Fortsetter dialogen med Brann som vi har opplevd den nå, har vi gitt signal om at vi ønsker at de skal slippe Sivert nå, sa hans onkel og agent Geir Morten Nilsen til BT søndag.

Selv har Heltne Nilsen kommentert lite rundt situasjonen, men etter tapet for Molde søndag hevdet han at han ikke hadde fokus på det avslåtte budet og det som skjer rundt ham.

Tidligere Brann-spiller og BA-ekspert Jonas Grønner sa følgende til VG etter kampen:

– Det er i ferd med å bli ganske betent. Det er vage uttalelser og vegring mot å kommentere det fra Sivert sin side. Hele Bergen og Brann har 2018-sommeren forholdsvis friskt i minne og forventer at han skal gå ut og si at «her skal jeg være for alltid».

I 2018 forlot Heltne Nilsen Brann til fordel for Horsens i Danmark.