For det var spilt drøyt 70 minutter på Old Trafford da Harry Maguire steg til værs og stanget inn 1-0-målet for Manchester United – en scoring som ble kampens eneste.

– Utrolig, sier Maguire til TNT Sports.

– Før pause var vi virkelig dårlig. Det var ikke perfekt, men en viktig seier, sier matchvinneren.

Det betydde trolig mye for Maguire. Han har hatt en opptur de siste ukene, men 30-åringen har opplevd hets og kritikk gjennom store deler av høsten. Det har vært så kraftig kost at til og med hans egen mor tok ham i forsvar i offentligheten.

Tirsdag kveld sang Old Trafford-fansen navnet til Maguire.

– Det var utrolig. Når du ikke er på ditt beste, blir det lagt merke til. Men jeg er veldig stolt og fornøyd med hvordan jeg har opptrådt de siste seks til tolv månedene, sier Maguire.

Seieren kom riktignok ikke uten full dramatikk på overtid. Mohamed Elyounoussi skaffet FC København straffe, men André Onana – en annen kraftig kritisert United-spiller de siste månedene – reddet forsøket fra Jordan Larsson.

– Jeg gjør bare jobben min, sier Onana til TNT Sports.

«Det var flaksen vi trengte», skriver United-legende og TV-ekspert, Rio Ferdinand, på Twitter/X etter kampen.

– Det er veldig surt, men Jordan må bare reise seg. Vi vinner og taper som et lag, sier Elyounoussi til TV 2.

AVGJØRENDE REDNING: Fra Manchester United-keeper André Onana på FC Københavns straffe på overtid på Old Trafford tirsdag kveld. Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB

Ikke rart hjemmefansen og resten av laget gikk av hengslene.

For Manchester United var seieren helt avgjørende etter to strake tap i Champions League-gruppespillet.

Men nå lever gruppen i aller høyeste grad før de tre siste gruppespillkampene i november og desember.

– Vi er Manchester United, vi er en stor klubb og har store spillere. Det handler bare om tid, nå må vi fortsette slik, jeg er ikke i tvil om at vi vil klare det, sier Onana.

Elyounoussi ble ikke imponert over rødtrøyene.

– Det virker som de er stresset og under press for tiden, sier Elyounoussi.

– Det er et lag som sliter nå.

NORSK BIDRAG: Mohamed Elyounoussi skaffet straffespark til København i denne duellen med Scott McTominay. Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters / NTB

Men det var ingenting som minnet om et United på desperat poengjakt de første 45 minuttene.

Faktisk var det gjestene som var friskest i innledningen, anført av en god nordmann.

For kampen var ikke mer enn rundt fem minutter gammel da Elyounoussi satte fart på en FCK-kontring.

Han smatt forbi to taklingsforsøk før han slo et perfekt innlegg rett i beina på Diogo Gonçalves, som sendte ballen rett i stolpen og ut.

TETT: Mohamed Elyounoussi og Marcus Rashford. Oppgjøret på Old Trafford var jevnt. Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters / NTB

Vertene klarte på sin side bare begeistre hjemmefansen ordentlig ved en anledning. Da eks-FCK-spiller Rasmus Højlund kom til en brukbar sjanse, men avsluttet utenfor.

TV 2-ekspert Morten Langli slet med å forstå hva som utspilte seg på Old Trafford da han kommenterte Uniteds prestasjon i kanalens studio.

– Det er verdensklassespillere som nærmest er sjanseløse å spille ut et dansk lag som ligger lavt, sa han etter den første omgangen.

– Du tror nesten ikke det du ser. Navnet er Manchester United. Det er fullsatt stadion. De skal ære en av sine største helter i klubben som akkurat har gått bort. Og så leverer de dette i en superviktig Champions League-kamp. Men jeg er ikke overrasket, for de er så dårlige hver eneste helg!

Ekspertkollega Lars Tjærnas skrev følgende på Twitter/X:

«United har spilt noen svake omganger denne høsten, men den første nå mot FCK må være av de aller verste. Står passivt på hjemmebane i press og lar danskene trille. Makter ikke skape kombinasjoner offensivt. Ser ekstremt sløve ut».

Ikke rart de rødkledde ble møtt med pipekonsert da dommeren sendte lagene i garderoben til pause.

Det var en viss United-bedring å spore i den andre omgangen. Selv om FC København produserte de to første sjansene, fulgte hjemmelaget opp med noen store selv.

Men der United-angriperne misset og misset, kom en utskjelt midtstopper og keeper laget til unnsetning – og sørger for at Champions League-avansement lever i beste velgående.