Skiskytterparets har realisert hyttedrømmen i Sirdal. Snaut 10 minutter unna ligger et helt nytt skiskytteranlegg med rulleskibane som selvsagt skal benyttes flittig når ikke 30-åringen er på samling med landslaget.

– Anlegget er mindre enn det i Sirdal, men det er en veldig fin bane som er godt egnet til å trene rolig. Så passer det godt at min private trener, Roger Grubben, bor i nærheten, sier Marte Olsbu Røiseland til VG.

Hun og mannen gjorde ferdig hytte-tegningene i fjor, så har de gjort noen endringer underveis og fått det slik de ønsket.

– Vi er kjempefornøyde. Det var veldig deilig da hytta sto ferdig. Nå har vi en plass å koble av hvor vi er litt nærmere familiene våre siden mannen min er fra Kvinesdal og jeg er fra Froland. Det blir litt over en time til Kvinesdal så er det tre timer hjem til Froland. Da er det ikke så store avstander som det er til Lillehammer hvor vi bor.

Samling på fjellet

Faren, Kjetil Bjørn Olsbu, har vært god å ha i byggeprosessen.

– Jeg har en far som driver sagbruk og han har vært til stor hjelp. Byggingen overlot vi til fagfolk. Vi har bare forandret litt på tegningene og fått de godkjent, sier Olsbu Røiseland. Hun har også hatt hjelp av samarbeidspartneren sin, Bertelsen og Garpestad.

Det er god avstand mellom hyttene, og når du sitter på terrassen er utsikten fantastisk.

– Du får virkelig naturen helt inn. I tillegg er det gode fiskemuligheter, flott natur og gode skimuligheter på høyfjellet. Kanskje vi kan gå noen fine fjellturer nå i sommer.

Ferdig

Nå venter hun bare på at corona-restriksjonene skal bli færre slik at hun kan samle familie og venner.

– Jeg har gledet meg så til å invitere mange på hytta. Det må jeg få til så fort coronaen er over. Da skal det feires på hytta.

30-åringen er i gang med sommertreningen og var best i test da skiskytterkvinnene konkurrerte under Holmenkollen Skishow denne uken.

Hun har lagt bak seg en sesong som ikke ble helt som forventet. Med tre verdenscupseirer og fem pallplasseringer ble hun nummer to i verdenscupen sammenlagt bare slått av Tiril Eckhoff.

– Man må sette en strek med alt her i livet og nå føler jeg meg ferdig med fjorårssesongen. Jeg tar med meg mye bra, så var det mye som kunne vært annerledes. Den lærdommen tar jeg med meg inn i denne sesongen. Jeg gleder meg veldig til OL-sesongen. Det er ingenting som er så spennende som det, sier Olsbu Røiseland.