Brevet er del av det norske supporteropprøret mot Qatar-VM. 20. juni skal saken opp i et ekstraordinært fotballting.

– Alle klubber i Norge kan delta på det digitale Fotballtinget. Et samlet supporter-Norge stiller seg bak mindretallsinnstillingen fra Qatar-utvalget til NFF. Vi mener klubbene på Fotballtinget bør vedta en boikott av VM om det foregår i Qatar.

Slik innleder styret i Kjernen et brev som tirsdag morgen ble sendt ut til de 212 fotballklubbene i Trøndelag.

RBK-supporterne har Norsk Supporterallianse i ryggen.

Innstillingen om Qatar-boikott er også signert av 26 andre supportergrupper, som Klanen (Vålerenga), Bataljonen (Brann), KanariFansen (Lillestrøm) og Forza Ranheim.

Kjernen: Her ved talsmann Espen VIken. Det er Kjernens styre som har signert brevet. Foto: VEGARD EGGEN

NFF-sjefene mot boikott

– Mennesker blir utnyttet og misbrukt i Qatar, og endringene som er gjort de ti siste årene er altfor små til at det er akseptabelt at vi spiller kamper som har krevd mange liv for at vi skal spille, skriver Kjernen-styret.

Og fortsetter:

– Det er ikke akseptabelt at det norske landslaget bidrar til å spre glans over et regime som systematisk bryter menneskerettighetene.

Tirsdag i forrige uke leverte Qatar-utvalget, som ble opprettet etter Fotballtinget i mars, sin rapport til fotballpresident Terje Svendsen.

Fredag forklarte Svendsen at NFF-ledelsen ikke vil gå inn for boikott.

Fotballtopper: President Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt. Foto: NTB Scanpix

RBK vil boikotte

Lørdag var imidlertid RBKs styreleder Ivar Koteng tydelig: Rosenborg står på vedtaket fra sitt årsmøte 4. mars, og vil stemme for boikott den 20. juni.

Da skal saken altså opp i et ekstraordinært fotballting, hvor alle klubber kan delta.

Og det er disse klubbene supporterne nå har sendt brev til. Kjernen i Trøndelag, andre supportergrupper til klubber i andre deler av landet.

– En norsk boikott vil stille oss på lag med det brede flertall av vanlige menneker og fotballelskere i hele verden. Vi tror Norge har en unik mulighet til å gå i front i kampen for en annen og mer rettferdig fotball ved å gå inn for en boikott som spilles i Qatar, skriver supporterne.