Tårevåte lagkamerater stormet bort og omfavnet Timon Haugan etter at han forsvarte ledelsen med en enorm slalåmomgang i østerrikske Saalbach.

– Jeg er så glad på Timons vegne. Det er veldig spesielt. Jeg driter i hva som skjedde med meg i dag. Når man ser noen jobbe så hardt så lenge, og så får de det til ... Idrettsglede, rett og slett, sa en gråtkvalt Atle Lie McGrath til NRK.

27 år gamle Haugan slo østerrikske Manuel Feller på hjemmebane med 40 hundredeler og tyske Linus Strasser med 44 hundredeler.

Alexander Steen Olsen klarte heller ikke holde tårene tilbake da han løftet Haugan opp på gullstol sammen med McGrath.

– Det føles helt sinnssykt. Jeg har ikke ord. Jeg har tenkt mye på når seieren skulle komme, sier Haugan til NRK.

– Det var helt uvirkelig og utrolig deilig å krysse mål og se grønt. Det var så mye vekt bort fra skuldrene. Den lettelsen var helt enorm, sier han til VG.

GULLSTOL: Timon Haugan ble løftet opp av en tårevåt Alexander Steen Olsen. Foto: JOE KLAMAR / AFP / NTB

Haugan gikk ikke bare til topps for første gang i karrieren. Han sørget også for Norges første alpinseier i verdenscupen denne sesongen.

– Vi har fått en del spørsmål om at vi ikke har hatt noen seirer på herresiden gjennom sesongen. Det har vi vært bortskjemte med tidligere. Jeg har uten tvil kjent litt på det og følte på litt ekstra ansvar i dag.

Lucas Braathen vant slalåmcupen i fjor, men valgte å gi seg før sesongen. Nylig ble det klart at han gjør comeback for Brasil.

Haugans triumf gjør at Norge har 36 strake sesonger i verdenscupen med minst én seier på herresiden.

Helt fantastisk. Vi har jobbet som et lag hele sesongen for å klare å ta seier, da blir det stort, sier McGrath, som selv kjørte ut i finaleomgangen.

Frustrasjonen herjet lørdag:

Haugan gikk offensivt ut fra start i første omgang og hadde grønne tall. Deretter tapte han noen hundredeler midtveis i løypen før han avsluttet sterkt og kunne sette seg i lederstolen i østerrikske Saalbach-Hinterglemm.

– For en omgang av Timon Haugan, ropte NRK-kommentator Carl Andreas Wold.

Haugan hadde fra før av to pallplasseringer i verdenscupen denne sesongen. Han ble nummer tre i storslalåmrennet i Aspen og nummer to i slalåmen i Schladming.

Henrik Kristoffersen lå på en syvendeplass etter førsteomgangen, men kjørte strålende i finalen og tok ledelsen med fem konkurrenter igjen.

Nordmannen fikk derimot ikke beholde ledelsen lenge, da nestemann Marc Rochat var 15 hundredeler bedre.

Deretter tok Manuel Feller ledelsen på hjemmebane med 52 hundredeler ned til Rochat, før Haugan forsvarte ledelsen fra første omgang med glimrende kjøring.

Linus Strasser falt én plass etter første omgang.

Kristoffersen ble nummer syv.

Alexander Steen Olsen var rasende etter lørdagens storslalåm og fant ikke helt rytmen slalåmens førsteomgang. Han var 3,83 sekunder bak Haugan i mål og lå som nummer 21 før andre omgang.

Med tidlig startnummer i finalen gikk det bedre for 22-åringen som klatret på listen. Han ble til slutt nummer elleve.

Dette er det siste slalåmrennet i verdenscupen denne vinteren. Neste helg avsluttes alpinsesongen i Saalbach med super-G og utfor.

Tidligere i mars ble Timon Haugan nummer tre i storslalåmrennet i Aspen: