De svenske langrennsdamene forsvant en etter en før verdenscupen i Gällivare. Jonna Sundling, Linn Svahn og Johanna Hagström testet positivt på coronaviruset, så gjorde Frida Karlsson det samme. Det var blytungt ikke å få gå skirenn.

– Det var krise, sier Frida Karlsson til den svenske storavisen Expressen.

Denne helgen er det ny verdenscuphelg i Sverige, nå i Östersund. De svenske damene er tilbake. Men alle er veldig usikre på formen.

– Jeg har ikke kjempestore forventninger, sier Karlsson til Expressen.

TILBAKE: Frida Karlsson (nærmest) og Linn Svahn er klare for verdenscup på hjemmebane i Östersund kommende helg. Foto: Anders Wiklund/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Fredag møtte de pressen. Lørdag er det sprint.

Karlsson bor i Östersund og skal ut i velkjente løyper, men da hun satt hjemme i leiligheten mens det var verdenscup lenger nord i Sverige sist helg holdt det på å klikke. Hun forteller at det var som å bryte sammen, men at man klarte å komme seg.

– Vi har dratt hverandre ned, Linn og jeg. Det har vært mye negativitet. Det er den oppladningen vi har hatt, sier Karlsson til Expressen og ler.

Også William Poromaa har hatt corona. Og svenskene er langt fra alene, flere norske løpere har meldt forfall på grunn av coronaviruset så langt denne sesongen. Fjorårets sammenlagtvinner i verdenscupen Tiril Udnes Weng har fortsatt ikke gått verdenscup denne sesongen, hun står også over helgens renn. Johannes Høsflot Klæbo har også hatt corona nylig og fikk det tungt i verdenscupstarten i Ruka, og sto over sist helg, men nå er Klæbo tilbake.

Linn Svahn forteller til svensk presse at det stort sett har vært krise i den svenske leiren den siste tiden. De har hatt krise-chatter i sosiale medier og sendt hverandre meldinger, bilder og videosnutter.

– Jeg har gått inn i de ulike gruppene og tittet: Hvilke følelser er det i dag? Jaha, at livet suger, men du blir så vant til det, sier Svahn til Expressen og ler.

Svenske Emma Ribom vant sesongens første verdenscupsprint i Ruka foran Jonna Sundling og Kristine Stavås Skistad: