Med det ga Arsenal det perfekte svar på Manchester Citys seier lørdag.

– For et signal å sende opp til de lyseblå i Manchester. Se på Martin. Se de berøringene, én, to og tre, han gjør akkurat det han skal.

Jan Åge Fjørtoft skildrer Ødegaards 3–0-scoring på tampen av førsteomgang.

– Han scorer sitt tiende mål i Premier League. Det er nesten uvirkelig. Det er nesten like uvirkelig som at han andre (Haaland) har scoret 28 mål. Ødegaard på ti mål som midtbanespiller!, sa Fjørtoft energisk i Viaplays pausesending.

– Hvor mye rom skal Fulham gi Ødegaard? Det er ingen som engang prøver å komme nær han. Arsenal har lekt med Fulham der ute, sa Sky Sports-kommentator og tidligere Arsenal-spiss Alan Smith etter nordmannens mål.

Manchester City la press på sine rivaler fra Nord-London lørdag da de vant 1–0 over Crystal Palace. Skulle Arsenal mislykkes mot Fulham ville Haaland og co. bare ligge to poeng bak på tabellen i tittelkampen.

Men Arsenal fulgte opp og leverte en målrik førsteomgang mot Fulham. Rent bur i tillegg er ofte en god oppskrift på seier, og Fulham var sjelden i nærheten av mål på Craven Cottage.

– Vi har sagt det hele sesongen. Vi tar det kamp for kamp. Det endrer seg ikke. Vi må bare fortsette som vi gjør, jobbe hardt og se hvor det tar oss, sier Martin Ødegaard etter kampen.

3–0-seieren gjør at Arsenal er det første engelske laget i historien til å vinne fem strake London-derby på bortebane uten å slippe inn mål.

Lurer du på hva som skjer i dag? I VGs nye sportskalender får du oversikt over alt av sport!

Ødegaard var tilbake fra start etter å ha stått over torsdagens Europa League-møte med Sporting. Men det var ikke bare nordmannen som strålte i returen. Januar-signeringen Leandro Trossard var tilbake fra en lyskeskade han fikk forrige helg og leverte tre målgivende pasninger.

20 minutter var spilt da Gabriel rev seg løs i feltet og stanget inn 1–0 etter hjørnespark fra Trossard.

Så lempet den belgiske angrepsspilleren et innlegg i retning Gabriel Martinelli som kunne styre ballen i nettet med pannebrasken forbi en utspilt Bernd Leno til sitt 12. ligamål.

MÅL OG ASSIST: Gabriel Martinelli (t.v.) satte sitt 12. ligamål etter målgivende fra Leandro Trossard (t.h.). Foto: DAVID KLEIN / Reuters / NTB

Og den tidligere Arsenal-keeperen måtte fiske ballen ut av eget garn for tredje gang på overtid i første omgang. Nok en gang lempet Trossard læret inn i boksen, denne gangen til friskmeldte Martin Ødegaard som dempet ballen elegant før han iskaldt dro seg forbi to Fulham-forsvarere og plasserte den i nettet til 3–0.

– Det er herlig å se målene fordelt i laget. Hver gang vi scorer er det fantastisk. Vi trener på mye og i dag scoret vi veldig fine mål, sa Arsenal-sjef Mikel Arteta til Sky Sports.

Det var Ødegaards tiende mål i Premier League, noe som gjør han til den med nest flest mål for Arsenal, delt med Bukayo Saka og bak Martinelli.

Det er tre av de fire yngste spillerne til å score ti eller flere mål i Premier League denne sesongen. Den fjerde er Erling Braut Haaland.