Frode Pedersen fortalte om livet i den norske smøretraileren i et stort intervju med VG midt i september. Han hevdet blant annet at Klæbos ski ble borte like før start på 15-kilometeren i VM i Planica, så skal skiene ha blitt ødelagt med grove riper. Det ble spekulert i sabotasje.

Adresseavisen har snakket med landslagssmører Roy Pedersen som har ansvaret for festesmurning.

– Jeg kan bekrefte og si med sikkerhet at det aldri var noen form for sabotasje i smøretraileren. Den historien handler om en liten misforståelse mellom to smørere, sier Roy Pedersen til Adresseavisen.

TIDLIGERE KLÆBO-SMØRER: Frode Pedersen (t.v.) og Johannes Høsflot Klæbo under Tour de Ski i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sammen med andre beskyldninger om trakassering i smøretraileren fikk Norges Skiforbund til å opprette en varslingssak i forbindelse med VG-intervjuet.

– Vi tar varslingssaken med knusende ro og vet at det aldri har vært snakk om sabotasje i traileren. For smørerne er skiene hellig. Det ligger derfor ingen dramatikk i dette, sier Roy Pedersen til Adressa nå.

SMØRER: Roy Pedersen (t.h.) slår tilbake i varslingssaken. Her sammen med tidligere smøresjef Knut Nystad for ti år siden. Foto: Erlend Aas / NTB

Klæbo møtte pressen onsdag i forbindelse med en ny sponsoravtale. Han gikk ut av landslaget i vår. Klæbo fortalte på pressetreffet at han fikk vite om de ødelagte skiene etter VM.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på den saken. Nå er det en varslingssak, og jeg tenker at for min del er det viktig at det skal gjøres en granskningsjobb. Jeg ønsker ikke å styrke eller svekke troverdigheten til Frode, eller Norges Skiforbund. Så får jeg komme tilbake til det når vi har en konklusjon, sa Klæbo da.

Skiforbundet ved kommunikasjonssjef Espen Graff sier til Adresseavisen at de ikke har noe nytt å melde om varslingssaken nå, arbeidet pågår og de har ikke satt noen sluttdato.

Tror du Klæbo kommer til å gå verdenscup til vinteren?

Verdenscupen i langrenn starter i Ruka siste helgen i november. Skal Klæbo gå der må han skrive under på en representasjonsavtale. Onsdag ble det klart at konflikten mellom skiforbundet og Team Klæbo lever videre. De krangler om betingelsene i representasjonsavtalen.