TIL 2020-Åsane 1–0 ( 0–0)

TIL 2020 tok et viktig poeng borte mot Fart sist, men var på ingen måte trygg på fornyet kontrakt i kvinnenes førstedivisjon før kampen mot Åsane søndag. Gjestene fra Bergen jaktet på sin side tre poeng for å holde tritt med Røa på toppen av tabellen.

Det skilte 20 poeng mellom lagene før kampen, men det var det ingenting som tydet på i en førsteomgang der TIL 2020 var klart best. Hjemmelaget hadde flere gode muligheter, nærmest var Sandra Simonsen med et skudd i tverliggeren.

TIL 2020 fortsatte å dominere også etter pause, og etter snaue tjue minutter skulle endelig målet komme. Simonsen skaffet et frispark i god posisjon, som hun selv tok. Det harde skuddet var innom Åsanes-keeper før det endte opp i nettet, og hjemmelaget kunne juble for en fortjent ledelse.

Gjestene fra Bergen klarte aldri sette inn noen skikkelig sluttspurt, og TIL 2020 tok dermed tre meget viktige, og ikke minst fortjente poeng. 6–1 i cornere og 8–3 i sjanser forteller det meste om dominansen til hjemmelaget, og Vilde Bratland var også nær ved å sette inn 2–0, men i likhet med Simonsens skudd før pause, stod tverliggeren i veien.

TIL 2020s neste kamp er et prestisjefylt oppgjør borte mot Medkila neste helg. Tre serierunder gjenstår.

Ingvild Thynes Villa 6

Møtte sin tidligere klubb, og fikk overraskende lite å gjøre. God redning ti minutter ut i andre omgang, og en enda bedre redning på overtid.

Veronika Sæthre 6

Kapteinen var tilbake på laget etter å ha mistet kampen forrige helg. Bunnsolid defensivt, ikke spesielt mange bidrag fremover i banen.

Synne Vatshelle Raa 7

Sjefen i TIL 2020-forsvaret hadde full kontroll. Har vært en stor forsterkning etter at hun kom til klubben, og trolig lagets beste spiller hittil i sesongen.

Tonje Kristine Nilssen 7

Også Nilssen var tilbake i startoppstillingen etter å ha vært ute mot Fart. Leverte en god kamp, og bidro til at serietoeren knapt skapte en målsjanse. Flink til å bryte foran.

Edit Lund Machlik 7

Stødig på sin venstre back. Ga alt i duellene, og ble kåret til hjemmelagets beste spiller av juryen på Fløya Arena.

Naina Maria Inauen 7

God i den dypeste rollen på hjemmelagets midtbane. Stort sett god med ballen i beina, selv om en feilpasning etter en halvtime kunne blitt kostbar. Svært mange gode defensive innvolveringer også.

Sandra Simonsen 9

Leverte en strålende førsteomgang, der Simonsen til tider var overalt. Dro seg fri og var nær ved å score et drømmemål fra distanse, men tverliggeren stod i veien. Veldig flink til å føre ballen i stor fart, og Åsane-spillerne klarte sjelden eller aldri å stoppe henne. Både skaffet og slo frisparket som førte til 1–0, en av mange ganger bortelagets spillere måtte ty til ulovlige midler for å stoppe henne. Mange var gode for TIL 2020, Simonsen var den aller beste.

Kathrine Pleym 7

Litt uvenn med ballen iblant, men alt i alt meget god og bidro til at TIL 2020 dominerte midtbanen. Dekket store rom, og var en viktig del av det aggressive presset til hjemmelaget som Åsane aldri ble komfortabel med. Vant utrolig mange dueller.

Vilde Bratland 7

Har scoret i begge de to siste kampene, og hadde en rekke muligheter til å score i sin tredje kamp på rad. Nær en perlescoring fra 25 meter t minutter før slutt, men traff tverliggeren. Hadde også et flott innlegg til Simonsen i det 39.minutt.

Ina Birkelund 6

Fikk en brukbar mulighet etter corner før pause, og en enda større mulighet fem minutter etter hvilen, men skuddet strøk til side for stolpen.

Mali Motrøen Trøan 7

Stor aksjonsradius, og tok for seg i duellene. Fantastisk raid ga Birkelund en stor mulighet like etter pause. Kom faktisk ikke til de helt store mulighetene selv, men skal likevel ha en stor del av æren for det som var en fantatisk kamp av hjemmelaget.