Brann hadde ikke vunnet på Intility Arena på åtte forsøk, og heller ikke slått Vålerenga på bortebane siden 2011. Søndag kveld skulle det løsne.

– Fantastisk. Jeg har aldri vunnet på Intility før, så det var utrolig kjekt. Jeg synes bergenserne, og spesielt de som bor i Oslo og som vært her mange ganger, har fortjent det, sier Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen til VG.

Seieren kom etter en kamp hvor Bård Finne både vartet opp med to assist og ble utvist. Den tidligere Vålerenga-spilleren var nemlig nest sist på målene til Frederik Børsting og Joachim Soltvedt, som sikret 2–1-seieren for gjestene.

– Det var utrolig deilig og en veldig viktig kamp for oss å vinne. Det smakte, sier matchvinner Soltvedt til VG.

Kort tid etter Soltvedts 2–1-scoring skulle det utspille seg en enorm dramatikk den siste halvtimen på Valle.

JUBEL: Brann tok en sterk borteseier. Foto: Javad Parsa / NTB

Finne ble først vist det røde kortet like etter Branns 2–1-scoring, men like etter skulle også Vålerenga bli redusert til ti mann. Som bakerste mann stoppet Simen Juklerød Branns Ulrik Mathisen og ble også utvist.

– Det er corner til oss, og så kommer Mathisen alene igjennom. Jeg føler jeg har kontroll, men så skjærer han inn. Det er smart av ham. Det er bare å beklage. Det var ikke det som skulle skje da jeg kom inn, sier Juklerød til VG.

Vingbacken kom nemlig inn fra benken kun tre minutter før han så det røde kortet.

– Det er ergerlig fordi det oppleves unødvendig. Vi har egentlig full kontroll etter den corneren, og så sover vi litt og gjør vurderinger som gjør at han er alene med keeper, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til VG.

MARERITTINNHOPP: Simen Juklerød ble utvist etter kun tre minutter på banen.  Foto: Javad Parsa / NTB

Brann rodde i land seieren til slutt etter en tung start på kampen.

Mathias Dyngeland fikk nemlig en marerittåpning på oppgjøret. Den landslagsaktuelle keeperen, som også hadde bursdag i går, var uheldig på 1-0-målet til Andrej Ilic – et skudd som gikk relativt midt på mål og via hanskene til Dyngeland.

Foranledning til scoringen var dog vakker.

Den serbiske spissen fortsatte nemlig med å vinne Vålerenga-hjerter og dro til med en herlig sidelengs volley på skuddet som ledet til mål.

TOK LEDELSEN: Her ser Ilic ballen gå i mål og sørget for at Vålerenga fikk en pangstart på kampen, Foto: Javad Parsa / NTB

Etter drøyt halvtimen spilt skulle Brann slå tilbake. Børsting ble fint spilt gjennom av Finne, og alene med Storevik satt dansken ballen i mål.

Brann ropte på straffe etter en handssituasjon like før pause. Hendelsen ble sjekket av VAR til pipekonsert fra begge supporterleiere, men det ble ikke dømt og spillet gikk videre.

– Jeg ble veldig sjokkert, sa Brann-assistent Erik Huseklepp til TV 2 i pausen på spørsmål om avgjørelsen.

Foto: Javad Parsa / NTB

Men det var Brann som skulle ta føringen i den andre omgangen.

Ulrik Mathisen vartet opp med en herlig soloprestasjon, før ballen havnet hos Bård Finne, som for andre gang i kampen skulle stå for assisten.

Finne spilte ballen videre til Soltvedt, som klinte ballen i mål, via et Vålerenga-ben. Det til ellevill jubel fra Brann-supporterne bak mål.

Foto: Javad Parsa / NTB

Så skulle det bli mer dramatikk på Intility.

Like etter scoringen ble Henrik Bjørdal spilt alene med keeper, men rett foran mål, like utenfor 16-meteren, ble Vålerenga-spilleren revet ned av Finne bakfra.

Dommeren var sikker i sin sak og viste ut Brann-spilleren.

Med ti mann kom aldri målet for Vålerenga, misbrukte muligheten til å ta sin tredje strake seier.