Thorir Hergeirsson tar ut troppen i Oslo tirsdag. Aller størst spenning er det rundt keepervalget etter at Katrine Lunde ble lyskeskadet i oktober.

Viaplays to VM-eksperter, Gunnar Pettersen og Ole Erevik, tar ut sine VM-tropper for VG. Begge vil ha med Györ-keeperen som nylig ble mamma.

Solberg-Østhassel har ofte har vært avgjørende for norske mesterskapsgull det siste tiåret. Hun sto som en vegg da VM-finalen ble avgjort for to år siden.

– Selv om hun har vært ute lenge, så glemmer hun ikke å stå i mål. Jeg tror ikke Silje Solberg-Østhassel trenger å spille kamper før mesterskapet, men jeg mener at det er viktig å ha henne med fra start i VM, sier Gunnar Pettersen.

Han har ikke med Katrine Lunde i sitt VM-uttak i visshet om at Hergeirsson kan hente inn etter gruppespillet der Norge er kjempefavoritter mot Grønland, Østerrike og Sør-Korea.

– Lyskestrekk er en skummel skade. Jeg ville ikke tatt sjansen på Lunde fra start, sier Pettersen med to perioder som landslagssjef for håndballgutta.

Ole Erevik, VM-sølvvinner med Norge som målvakt, har derimot Lunde med. Ingen av dem har fjorårets tredjevalg på keeperplass, Marie Davidsen, i sin tropp.

– Dersom Lunde og/eller Solberg ikke er klar, så er Davidsen selvskreven, presiserer Erevik.

SPÅS VM-KLAR: Ingvild Bakkerud (til høyre) sammen med Stine Bredal Oftedal etter en av sine seks mål mot Sveits 14. oktober. Foto: Emilie Holtet / NTB

Begge ekspertene er klare på at det blir comeback i mesterskap for Ingvild Bakkerud. Hun har scoret 32 mål i Champions League for Ikast denne sesongen.

Bakkerud ble kåret til banens beste da Sveits ble slått i Norges siste landskamp før VM-uttaket.

Gunnar Pettersen finner ikke plass til Emilie Hegh Arntzen i sin tropp. Men ville heller gitt sjansen til Veronica Kristiansen (som ble mor i juli) og Maja Furu Sæteren.

Sistnevnte har ikke spilt en A-landskamp, men ble juniorverdensmester i fjor. Larvik-spilleren har figurert på VGs liste over store tenåringstalenter.

– Det er fortsatt litt for tidlig med VM-plass for henne i mine øyne, sier Ole Erevik, som har Arntzen med.

Hun kom på banen i bare en av EM-kampene i fjor.

Viaplay-ekspertene er skjønt enige om hvilke tre strekspillere som skal med. De er heller ikke i tvil om at det bør bli comeback for Camilla Herrem og Sanna Solberg-Isaksen på venstrekanten.

Begge mener Emilie Hovden må få VM-plass på høyrekanten, men er uenig om det andre valget på plassen. Pettersen vil ha Malin Aune, mens Erevik går for comeback for Marit Røsberg Jacobsen. Hun ble vraket i fjor.

– Argumenter for og mot på begge to. Marit har vist glimrende form i Danmark, nesten ikke bommet inntil videre. God form belønnes med plass, sier Ole Erevik, til daglig keepertrener i Odense.

Norge åpner VM mot Grønland i 29. november. Gruppespillet i Stavanger, hovedrunde og kvartfinale i Trondheim, mens semi- og finale spilles i danske Herning rett før jul.