– Jeg er så bekymret. Virkelig, jeg er så bekymret ...

Sarkasmen lå tykt utpå Pep Guardiola da han snakket med TNT Sports etter kampen mot Young Boys onsdag kveld.

Manchester City hadde vunnet. Erling Braut Haaland hadde scoret to. Alt slik det pleier å være.

Samtidig: Det var Haalands første scoringer i Champions League denne sesongen. Etter tre kamper av gruppespillet i fjor sto han med fem.

SÅÅÅÅ BEKYMRET: Guardiola og Haaland etter kampen. Muligens flirende av alle overskriftene om måltørke? Foto: GABRIEL MONNET / AFP / NTB

Fem kamper i sin favoritturnering gikk Haaland før han havnet på scoringslisten igjen.

Han er toppscorer i Premier League denne sesongen med ni scoringer. Likevel er det fem mål bak de 14 han hadde på samme tidspunkt forrige sesong.

Derfor har det snakket om en frustrert Haaland i både norsk og engelsk media.

I helgen gjorde han slutt på «måltørken» i Premier League også.

– Der var det litt frustrasjon som kom ut etter å ha gått målløs en periode. Det blir betegnet som en mini-krise hver gang det går en periode uten mål, sa Gunnhild Toldnes da hun gjestet VGTV-studio denne uken, og snakket om denne feiringen:

Nå mener ekspertene det er liten grunn for hverken Haaland, Guardiola eller andre å være frustrerte.

– Vi snakker litt for mye om presset på Haaland. Selvfølgelig er det press, men dette må han takle. Hvem er det de spiller mot? Røde Stjerne? Young Boys? Det er tidlig i gruppespillet. Det er ikke her presset er på ham, sa Morten Langli i TV 2s studio.

– Da sesongen skulle avgjøres i fjor, da var det press. Forrige helg var det press da en hel nasjon ventet på at han skulle få til noe mot Spania. Men at det er kjempepress på ham i dag med den selvtilliten han har? Da blir det en lang karriere. Han spiller for et milliardkonsern som feier all motstand av banen. Vi må ikke overfokusere på det presset, sier Langli.

Langli får støtte i England. De tidligere landslagsspillerne Joe Cole og Joleon Lescott satt i studio hos TNT Sports.

– Jeg ser ingen problemer med Haaland. Jeg tror ikke på at han faktisk er frustrert. Alle spisser er engstelige etter å score, sier Cole.

MIDTPUNKT: Erling Braut Haaland feirer sammen med lagkameratene. Foto: Zac Goodwin / Pa Photos / NTB

– Jeg tror ikke han er bekymret. Han blir dømt etter sine egne standarder, som åpenbart er høye. På dette tidspunktet i fjor hadde han tre eller fire hat trick og jeg tror vi forventet det hver uke. Det at han har 11 mål på 14 kamper er usedvanlig. Alle spisser i verden ville tatt de tallene, sier tidligere City-stopper Lescott.

Det virker det heller ikke som Pep Guardiola gjør. Etter sitt noe sarkastiske svar, peker han på forventningene mot sin norske stjernespiss.

– Det er viktig at han hele tiden kommer til sjansene. Folk forventer at han skal score fire mål hver gang, sier Guardiola.

– Folk ønsker at han skal feile. De forventer at han ikke skal klare det, men jeg beklager. Denne karen kommer til å score mål hele sitt liv hvis han får sjanser, sier treneren.

Neste for Haaland og lagkameratene: Manchester United på Old Trafford søndag.