Fløya-Kvik Halden 1–1 (1–0)

Fløya tok ett poeng på bortebane mot Florø sist, men står fortsatt uten seier i årets andredivisjon. Onsdag kom Kvik Halden på besøk til Fløya Arena. Fløya tok ledelsen etter et drøyt kvarter, og det på vakkert vis. Scott Fitzgerald mottok ballen ute til høyre, og banket ballen i mål med utsiden av foten på halv volley.

Kvik Halden hadde en del ballbesittelse, men det var var hjemmelaget som skapte de største mulighetene. Både Mendy og Fitzgerald hadde store muligheter til å øke ledelsen, men det stod 1–0 til grønntrøyene ved halvtid.

Fløya fortsatte å skape store muligheter etter hvilen, og Birk Berg Johansen hadde to enorme muligheter til å sette inn 2–0 i løpet av de første åtte minuttene. Det første forsøket traff stanga, før spissen like etterpå satt ballen over fra kort hold. I stedet for ny Fløya-scoring var det gjestene som fikk en ufortjent utligning. Jørgen Falck skled og Albert Makiadi satt ballen i mål fra 18 meter.

Fløya var nær scoring ved innbytter Vebjørn Skorpen, men også bortelaget hadde noen muligheter mot slutten av kampen. Det endte likevel med ett poeng til hvert av lagene, et resultat Fløya hadde minst grunn til å være fornøyd med.

Fløyas neste kamp er lokaloppgjør i cupen mot TUIL kommende lørdag. Neste kamp i serien er på bortebane mot Vålerengas andrelag.

Marcus Ellingsen Andersen 5

Litt rufsete i feltarbeidet. Ellers fikk Fløya-keeperen overraskende lite å gjøre.

Henrik Fløgum 5

Pådro seg et gult kort og frispark i farlig posisjon etter en klønete hands. Tidvis rufsete med ballen i beina, men skal ha sin del av æren for at Fløya slapp Kvik til få sjanser. Ryddet godt unna i lufta.

Mada Aimar Bakkeby 6

Feilberegnet tjue minutter før slutt, men Fløgum fikk ryddet opp. Ellers en solid kamp av Aimar Bakkeby, som har vært blant Fløyas beste spillere i en tung sesong.

Jørgen Falck 4

Fikk en tung Fløya-debut mot hjemme mot Asker. Slet tidvis en mot en, og skled da Kvik Halden ufortjent satt inn 1–1. Synd for Falck, som ellers hadde en stødig kamp.

Tobias Schjetne 7

Tok tak i kampen fra start av. Flink til å finne rom i mellomrommet for deretter å sette fart mot Kvik-forsvaret. Serverte både Mendy og Fitzgerald som kunne doblet ledelsen før pause. Fikk en kjempemulighet til på sette inn 2–1 ti minutter før slutt, men traff ikke med avslutningen.

Mikkel Boge Olsnes Aarseth 6

Stabiliserte Fløya-midtbanen på en god måte. Gode og trygge valg med ballen i beina.

Abdikani Mohammed Abdi 6

Nær ved å sende Fløya tilbake i ledelsen med et strålende frispark. Flott innlegg til Schjetne som kunne avgjort kampen.

Yngvar Johansen 5

Ikke av de mest synlige på Fløya-laget, men mye involvert mot slutten av kampen. Svært nær ved å brodere seg gjennom Kvik-forsvaret sammen med Schjetne like før slutt.

Birk Berg Johansen 6

Målscoreren fra sist kamp traff stanga like etter pause, etter en flott overstegsfinte og skudd. Nær scoring like etterpå også. 2–0 på en av de sjansene hadde sannsynligvis gitt tre poeng til Fløya. La ned en solid defensiv jobb også. Ut halvveis i andre omgang.

Scott Fitzgerald 7

Fantastisk scoring sendte Fløya i ledelsen med sin første scoring før sesongen. Kunne, og burde kanskje, doblet ledelsen like før pause, men skuddet fra god posisjon ble blokkert. Ut etter en drøy time.

Abou David Mendy 6

Skapte mye trøbbel for Kvik-forsvaret med sin fysikk, men venter fortsatt på sin første Fløya-scoring. Nest sist på 1–0, og kunne doblet ledelsen ikke lenge etterpå. Nydelig innlegg til Berg Johansen like etter pause.

Vebjørn Skorpen

Fikk den siste snaue halvtimen. Nær scoring da han rundet keeper, men skuddet ble reddet på streken.