Fløya-TUIL 3–3 etter ekstraomganger (2–2 etter ordinær tid) 6–5 etter straffesparkonkurranse.

Fløya og TUIL møttes til lokaloppgjør i cupens første runde på Fløya Arena lørdag formiddag. Lagene møttes på samme bane i serien for noen uker siden, da endte det 1–1 etter at TUIL utlignet sju minutter på overtid. Begge lagene gjorde mange endringer på laget fra de siste seriekampene, ikke så rart med tanke på det tøffe kampprogrammet lagene må håndtere.

Etter en jevn start på kampen, tok TUIL mer over, men uten å skape de helt store målsjansene. Det var i stedet Fløya som skulle ta ledelsen, og det etter en usedvanlig vakker scoring. Ballen ble løftet inn i feltet i etterkant av en dødball, og Yngvar Johansen brassesparket på akrobatisk vis ballen i mål.

Fløya skulle imidlertid ikke få beholde ledelsen lenge. TUIL gikk umiddelbart i angrep, og Sigurd Grønli banket inn utligningen med et hardt skudd nede i hjørnet fra 18 meter. Dalingan fortsatte å ha initiativet i kampen, men det stod 1–1 til pause.

Bortelaget var nær ved å ta ledelsen kun to minutter ut i andre omgang, men stolpen hindret Grønli sin andre scoring. TUIL-presset økte på utover omgangen, og Henrik Johnsgård kunne scoret da han kom alene gjennom etter en times spilt. Om det ikke ble scoring for Johnsgård kunne han notere seg for en assist tretten minutter før slutt. Venstrebackens strålende innlegg ble headet i mål av innbytter Andreas Løvland, og TUIL tok en fortjent ledelse. TUIL så ut til å ha god kontroll mot slutten av kampen, men to minutter på overtid gikk det galt for bortelaget. Tobias Vibe sendte et litt kort tilbakespill mot TUIL-keeper Theodor Nilsen, som nølte altfor lenge. Det utnyttet innbytter Birk-Berg Johansen, som rundet keeperen og satt inn 2–2. Dermed ble det ekstraomganger på Fløya Arena.

Fem minutter ut i første ekstraomgang tok Fløya ledelsen for første gang i kampen. Et flott angrep regissert av innbytterne Abdikani Mohammed Abdi og Abou David Mendy, endte med at et en annen innbytter, Scott Fitzgerald, satte inn 3–2.

TUIL flyttet blant annet fram Tobias Vibe på topp i den andre ekstraomgangen, og skulle få utteling i det 120. spilleminutt. Målscorer var Vegard Lysvoll, og det var dermed duket for straffesparkkonkurranse på TUIL Arena.

Alle de fem første skytterne på begge lag scoret fra ellevemeteren. Adrian Sandbukt måtte se sitt forsøk reddet av Fløya-keeper Markus Strige Hardy, og dermed kunne Fløya juble fort avansement til andre runde i cupen neste helg

Fløyas neste kamp i serien er borte mot Vålerenga 2 på onsdag.

Markus Strige Hardy 7

Fikk sjansen fra start for første gang denne sesongen. Kan ikke lastes på for utligningen, og var sjanseløs på 1–2. Flott redning da Johnsgård kom alene gjennom. Reddet Sandbukts straffe og ble en av mange Fløya-helter.

Mads Aimar Bakkeby 6

Aimar Bakkeby leverer sjelden en dårlig kamp, og var solid også i dette oppgjøret. Fikk mer å bryne seg på i duellene da Vibe ble flyttet opp.

Mikkel Boge-Olsnes Aarseth 7

Trukket ned i midtforsvaret etter å ha spilt på midtbanen hittil i sesongen. Klarte seg godt. Viktig inngripen da han hindret Andreassen fra å få skutt like før pause. Klarerte unne gang på gang. Fin ro i alle situasjoner. Scoret på sitt straffespark.

Jørgen Falck 6

Virker stadig mer komfortabel på dette nivået. Viktig klarering på innlegget fra Johnsgård ti minutter før pause. Når ikke opp på innlegget da Løvland fikk stå alene å heade inn 1–2.

Johan Olsen Gravrok 5

Sjelden mulighet fra start og tok godt vare på den. Stor aksjonsradius, solid i duellspillet og stort sett også trygg med ballen.Mindre synlig etter pause, men fikk en fot på mye i duelle på midtbanen. Ut ti minutter før slutt.

Yngvar Johansen 6

Sendte Fløya i ledelsen med et fantastisk brassespark. Den scoringen vil bli husket lenge. Sjelden har man sett vakrere scoringer på Fløya Arena. Tok over som kaptein da Skorpen gikk ut. Kunne kanskje plukket opp Løvland ha han headet inn 1–2.

Martin Osvald Thorvaldsen 4

Første kamp fra start i Fløya-drakten. Viste han at han er en god ballspiller, men klarte aldri sette sitt preg på kampen.

Tobias Lind 4

Den teknisk slepne midtbanespilleren var en av mange endringer på Fløya-laget. Ble til tider lite synlig og slurvet mye i pasningsspillet. Ut etter en time.

Martin Rydningen 4

Fikk muligheten fra start. Nest sist på 1–0. Ikke godt å si om det var ment som et skudd eller et innlegg. Spilte seg opp utover førsteomgangen, lite involvert etter pause da TUIL virkelig festet grepet. Ut med ti minutter igjen.

Magnus Mikkelsen 4

Startet sin første kamp for sesongen. Nest sist på 1–0, ikke lett å si om det var ment som et innlegg eller et skudd. Ikke av de aller mest synlige, men viste fram noen elegante touch og vendinger. Ut med tjue minutter igjen.

Vebjørn Skorpen 4

La ned mange meter på topp for Fløya. Flink både til å møte og til å løpe i bakrom, men kom aldri til målsjanser. Ut i det 71.minutt.

Abdikani Mohammed Abdi 6

Inn den siste snaue halvtimen. Var strålende i seriekampen mot TUIL og var involvert på 3–2-scoringen. Sikker på straffe.

Birk Berg-Johansen 6

Inn de siste snaue tjue minuttene. Nær ved å komme til avslutning to minutter slutt. Utlignet på overtid etter å ha rundet keeper. Ga TUIL-forsvaret mye trøbbel i ekstraomgangene også, da rommene ble større. Scoret på sin straffe.

Abou David Mendy 6

Inn i det 71.minutt. Nest sist på 3–2. Nær scoring på overtid.

Scott Fitzgerald 7

Inn i det 82.minutt. Satte inn 3–2 fem minutter ut i første ekstraomgang og ble dermed matchvinner. Fin uke for Fitzgerald, som hadde en vakker scoring mot Kvik Halden for få dager siden. Sikker straffe i straffesparkkonkurransen.

Håvard Mannsverk 6

Nylig tilbake fra skade og kom inn åtte minutter før slutt i ordinær tid. Solid i comebacket.