I en kamp som fikk mye fokus etter en kontroversiell straffesituasjon og Ulrik Mathisen som ble kampavgjørende mot gamle lagkamerater, klarte kaptein Sivert Heltne Nilsen å terge på seg samtlige kanarigule hjemmesupportere.

Henrik Skogvold kom inn og dyttet Brann-kapteinen over ende. Midtbaneankeret rullet så rundt og smilte opp mot Kanarifeltet, mens resten av hjemmelagets supportere uttrykte sin store misnøye med midtbanespilleren.

– Jeg fikk muligheten, og jeg skulle bare fyre dem opp litt, sier Heltne Nilsen til VG mens han smiler lurt.

  • TV-bildene fanget ikke opp situasjonen, men dette var taklingen der Heltne Nilsen terget på seg Åråsen.

Heltne Nilsen understreker at han ikke har noe imot Kanarifansen, og kaller dem en «en av de beste i Norge».

– De lager utrolig mye lyd selv om de ikke er så mange. Jeg har egentlig bare positive ting å si om den gjengen, sier Branns kaptein og fortsetter:

– Jeg må jo bare beklage at jeg er en drittsekk på banen. Det er litt sånn det skal være, og jeg tror de liker at det skal være litt sånn og.

ANFØRER: Sivert Heltne Nilsen fyrer opp egne supportere etter seieren. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Spør man Ruben Gabrielsen er det sånn Heltne Nilsen alltid har vært på banen.

– Det er ikke noe nytt, han har alltid vært sånn. Det er herlig for norsk fotball, det er herlig for Brann. Det er mange drittsekker der ute, sier Gabrielsen til VG.

– Om du spør andre så vil de sikkert si at jeg er en drittsekk og. Han spiller som han vil og er seg selv.

Midtbaneankeret forventer noen kommentarer på sin egen oppførsel.

– Det blir nok noen kommentarer, men det skal jeg i hvert fall tåle i dag når jeg oppfører meg sånn.

HYLLER OPPFØRSELEN: Ruben Gabrielsen (til høyre) hyller oppførselen til Sivert Heltne Nilsen (til venstre). Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Med tre poeng borte mot Lillestrøm henger Brann med både i medaljekampen og i kampen om europaspill neste sesong. Det var deres sjette seier på rad. Sist gang de klarte det i Eliteserien var i 2018.

De er kun tre poeng bak Tromsø på bronseplassen, og har fortsatt en teoretisk sjanse på gull. De er sju poeng bak Bodø/Glimt som nå leder Eliteserien.

– Ekstremt viktig med tre poeng. Tromsø vant i går og Molde leder mot Viking. For å henge med der må man ta poeng så ofte som mulig, sier Heltne Nilsen.

  • Kapteinen var ikke like stolt over egen feiring etter kampen: