Marco Odermatt vant igjen – hans åttende strake seier i storslalåm – tross store problemer i førsteomgang.

Fire hundredeler bak pallen på en fjerdeplass endte tirsdagens beste nordmann, Alexander Steen Olsen (22).

Men det var Henrik Kristoffersen som hadde de beste forutsetningene.

– Henrik så ukomfortabel ut. Resten bra kjøring, men litt småfeil gjorde at det dessverre ikke ble det helt store, skriver Ola Masdal, hovedtrener teknikk til VG.

VG har spurt Masdal om han kan utdype «ukomfortabel», men han har henvist til pappa Lars Kristoffersen for en dypere analyse.

Lars Kristoffersen sier sønnen har vært småsyk. Henrik selv har sagt til TV 2 at han har slitt med sykdom.

Kristoffersen var treer og bare 0,19 sekunder bak ledelsen etter 1. omgang. Etter to omganger var han på en niendeplass, 1,26 sekunder bak Odermatt i mål.

– Det er vanskelig å si. Jeg har ikke fått snakket med ham ennå. Vi driver og legger inn video nå. Jeg vet egentlig ikke, jeg har ikke peiling. Han er litt småsyk, men så syk er han ikke, sier pappa Kristoffersen til VG om rennet.

I finaleomgangen kjørte Kristoffersen over to sekunder tregere enn «umulige» Odermatt.

Pappa Lars Kristoffersen. Foto: Torstein Bøe / NTB

– Foreløpig er det vanskelig å si. Det funker brukbart i førsteomgang, det ramler litt sammen i annenomgang. Vet ikke hvorfor.

– Vanlig forkjølelse?

– Jaja.

– Det har blitt litt kaldere til annenomgang enn det var i førsteomgang. De marginene når det er hardt er mindre, og det er vanskelig å treffe når det er hardere enn mykere underlag. Det er litt måten Henrik kjører på som blir sårbar. Han spenner skiene og prøver å kjøre så rent som mulig.

I morgen er det slalåmrenn i Schladming.

SKREVET I STEEN? Alexander Steen Olsen ble nummer fire her i fjor. Samme plassering som i år. Foto: KERSTIN JOENSSON / AFP / NTB

Fjerdeplassen til Steen Olsen tirsdag kveld er en reprise fra hans bestenotering i storslalåm. Han ble også nummer fire i storslalåmrennet i Schladming for ett år siden.

– Det er klart det er småsurt. Men etter en tøff periode etter utkjøringer i slalåm hjelper det på selvtilliten til i morgen, sier Alexander Steen Olsen til TV 2.

Timon Haugan ble nummer ti etter å ha kjørt seg opp seks plasser.

Atle Lie McGrath endte på en 16.-plass. Rasmus Windingstad kjørte ut. Hånden hans hang igjen i en av portene. Han hadde noe smerter, men han kom seg i målområdet på egen hånd.