La oss ta det første først. Olsbu Røiselands sprintseier på neste års VM-arena i vindfulle Oberhof, 7,1 sekunder foran Hanna Sola og Julia Simon, var hennes 13. verdenscupseier.

Vi er ikke halvveis i sesongen, og allerede har Marte Olsbu Røiseland vunnet fire verdenscuprenn. Det har hun aldri klart før.

– Jeg vet ikke helt hvorfor det er blitt slik. Jeg skulle ønske jeg hadde et svar på det, fortalte 31-åringen under seiersintervjuet før hun prøvde seg med en kjapp analyse.

Skyter bedre

– I fjor var jeg kanskje raskere på ski enn nå, men samtidig er det her bra nok til å være med i toppen. Denne sesongen er skytingen noe bedre. Jeg lærte mye av forrige sesong og nå er det artigere å konkurrere – jeg storkoser meg.

Etter sin første triumf i Nove Mesto før jul i 2018 har hun vunnet tre verdenscuprenn hver eneste sesong. Etter sin fjerde seier leder hun verdenscupen 64 poeng foran Elvira Öberg (seier gir 60 poeng) og seiler opp som den store OL-favoritten.

Da passet det godt at det var «Beijing-vær» i Oberhof.

– Dette var typisk Oberhof-vær og de beste forholdene vi kunne få før vi reiser til OL, sier Olsbu Røiseland.

Hun går stafettene og jaktstarten i Oberhof i helgen før hun fortsetter til Ruhpolding. Så står hun over favorittplassen, Anterselva, for å forberede seg til OL.

> 1 000 000

De gode resultatene vises også på bankkontoen. VGs beregninger viser at Olsbu Røiseland allerede har rundet én million kroner – med god margin – bare i premiepenger.

En seier betales nå med 15.000 euro, rundt 150.000 norske kroner, av det internasjonale skiskytterforbundet.

I tillegg kommer bonusene fra hennes personlige sponsorer.

Dette er resten av Oberhof-programmet i helgen: 8. januar kl. 12.15: mix-stafett, kl. 14.45: parstafett 9. januar kl. 12.30: jaktstart menn, kl. 14.45: jaktstart, kvinner.