Etter 40 minutters spill gjorde Amahl Pellegrino seg klar til å slå et hjørnespark, like foran Lillestrøm-supporterne. Fra tribuneseksjonen kom det noen snøballer ned mot vingen og en supporter kom ned for å gi noen klare beskjeder til Glimt-spilleren.

– Det er en kar som har tre hjerneceller i hodet, som skriker diverse ting og skal «drepe meg», som han sier. Han er på vei ut på banen. Da sier jeg at det er bedre til å vente til kampen er ferdig, for da er det ikke så mange kameraer, men han klarte ikke å holde seg, sier Pellegrino til VG.

– Når det er så lite oppe i toppen og du kommer helt hit fra Lillestrøm for å støtte laget, og du klarer å holde ut i 20 minutter – da er det bare å gratulere, fortsetter han.

– Hva var det som ble sagt?

– Det er barn som skal se på det her, så vi holder det der, sier Pellegrino i intervjuet etter kampslutt.

IKKE FORNØYD: Amahl Pellegrino. Foto: Mats Torbergsen

Operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Remi Johansen, forteller at supporteren ble bortvist fra stadion.

– Vaktene har hørt at han skal ha kommet med rasistiske tilrop, opplyser Johansen til VG.

Pellegrino sier søndag kveld at han ikke registrerte noen rasistiske tilrop.

– Det jeg sa i intervjuet etter kampen er det jeg fikk med meg, så de rasistiske tingene (jeg tror og håper det ikke har skjedd) har jeg ikke fått med meg. Jeg har hatt en god prat med Simon Mesfin (sportssjef i Lillestrøm) og har egentlig ikke noe mer å si til den saken, skriver Pellegrino i en SMS til VG.

Mesfin selv bekrefter samtalen.

– Jeg har hatt en god prat med Pellegrino og fått høre hendelsesforløpet fra hans ståsted. Han vet hva LSK som klubb og jeg står for av verdier. Men jeg ringte han uansett som en venn som bryr seg. Jeg presiserer at LSK fordømmer all form for personsjikane, og at slike eventuelle hendelser ikke skal skyves under teppet. Dette skal tas tak i, slik at det fordømmes langt bort fra alle arenaer som skal oppleves trygge for både barn og voksne, skriver han i en SMS til VG.

Daglig leder i Lillestrøm, Robert Lauritsen, sier de nå jobber med å finne ut hva som er sagt og ikke sagt, og at de skal vurdere situasjonen når alt er på bordet.

– Som klubb ønsker vi absolutt ikke å stå for de anklagene som har kommet ut i VG. Vi tar det veldig alvorlig for å få løst det på en god måte, sier Lauritsen.

Han opplyser at både klubben og Kanarifansen nå jobber internt for å få mest mulig informasjon om saken.

Lillestrøm-spillerne Gjermund Åsen og Thomas Lehne Olsen gikk bort mot supporteren da situasjonen utspilte seg.

– Vi står og venter på corneren, og så hagler det plutselig med snøballer mot Pellegrino. Det er kjedelig om vi skal få en pause midt i kampen på grunn av snøballkasting. Vi må prøve å holde oss for slikt. Vi vil ha tempo i kampen og at kampen skal leve sitt eget liv. Både jeg og Lehne ba han om roe seg ned. Vi må oppføre oss, sier Åsen til Discovery+ etter kampen.

Styreleder og talsperson i Kanarifansen, Tony Johansen, skriver i en SMS til VG at de ser på hendelsen.

– Vi driver og samler inn info fra de som var til stede der før vi tar videre uttalelser i denne saken. De aller fleste er på vei hjem nå, skriver han.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen omtaler det hele som flaut.

– Det er utrolig utrivelig at det kommer folk fra Lillestrøm, skal støtte laget sitt, og så gjør det på den måten. Det er egentlig bare flaut, sier han til VG.

Glimt-kaptein Patrick Berg ble heller ikke imponert.

– Jeg så bare at det kom noen lomper av noen snøballer. Jeg vet ikke hva som ble sagt eller gjort. Ikke noe man ønsker å se på en fotballbane. Det skal ikke kastes noe ned fra tribunen. Det er en uting. Det synes jeg fansen kan holde seg for god for.