Det annonserer Messi selv i et intervju med Mundo Deportivo.

– Jeg har tatt beslutningen om å dra til Miami. Det er ennå ikke helt avklart, og det er noen ting som gjenstår, men jeg har bestemt å fortsette karrieren der. Hvis ikke overgangen til Barcelona ble noe av, ønsket jeg å forlate Europa, komme ut av rampelyset og tenke mer på familien min, sier Messi til avisen.

Tjue minutter etter intervjuet bekrefter Inter Miami også overgangen.

Det har i lang tid vært spekulert i 35-åringens fremtid der den Saudi-Arabiske klubben Al-Hilal og Inter Miami har vært omtalt som de mest aktuelle destinasjonene.

Barcelona har også vært på banen, og Xavi har sagt at dørene inn på Camp Nou er vidåpne – dersom Messi skulle ønske seg dit.

Nå må klubbhelten skuffe katalanerne. Neste stoppested blir Florida.

– Jeg hadde veldig lyst og stor entusiasme rundt det å komme tilbake, men etter å ha opplevd det jeg opplevde og etter den avskjeden jeg hadde, ønsket jeg ikke å havne i samme situasjon igjen. Det å vente og se hva som ville skje og legge fremtiden min i noen andres hender, sier Messi om avgjørelsen.

Barcelona har selv lagt ut en pressemelding onsdag kveld, der klubben ønsker Messi lykke til i sin nye klubb.

«President Joan Laporta forsto og respekterte Messis beslutning om å ville konkurrere i en liga med færre krav, lenger unna rampelyset og presset han har vært utsatt for de siste årene», skriver Barcelona.

Ifølge Mundo Deportivo skal Messi ha signert en toårskontrakt, og vil tjene opptil 20 millioner euro. I tillegg vil han få en prosentandel av aksjene i klubben.

Flere medier, deriblant Sport, peker på økonomiske årsaker som grunn for at Messi ikke returnerer til klubben han spilte for i 17 sesonger.

Tross La Ligas strenge finansielle Fair Play-regler, ga de grønt lys for Messi-retur etter å ha godkjent Barcas finansieringsplan. Likevel måtte klubben ha sett seg nødt til å selge spillere.

– Jeg hørte at de måtte selge spillere eller senke spillernes lønn, og sannheten er at jeg ikke ønsket det, og heller ikke å ta ansvar for noe som hadde med alt det å gjøre, sier Messi til den spanske avisen.

Lørdag spilte Messi sin siste kamp for Paris Saint-Germain. På 75 kamper scoret Messi 32 mål og noterte seg for 35 målgivende.