– Hele touren er i fare og det blir stor usikkerhet rundt hennes deltagelse, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn til VG.

Tour de Ski begynner med første etappe kommende lørdag.

– Planen er å kjøre Tour de Ski, men vi får se. Vi tar det dag for dag, sier trener Per-Ola Andersson til Viaplay, som bekrefter sykdomsforløpet.

Svenskene har vært på treningsleir i Lavazé i Italia. Der har Andersson blitt tvunget til å stå over flere økter etter å ha pådratt seg virusinfeksjonen.

– Det er ikke optimalt, konstaterer landslagstreneren.

Andersson fikk corona også i desember i fjor. Da måtte svensken stå over Tour de Ski. I 2022 ble Andersson nummer to i den krevende konkurransen.

Bjørn mener sykdommen skaper trøbbel for hele det svenske laget. Calle Halfvarsson har også fått påvist corona, og har reist hjem til Sverige. Han vil ta en avgjørelse om Tour de Ski-deltagelse onsdag, ifølge Expressen.

– Det skaper usikkerhet, både for Ebba og resten av den svenske troppen. Konsekvensene av corona slår jo individuelt ut. Noen er på bena etter få dager, andre bruker flere måneder før de er i normalt gjenge.

– Det ferskeste eksempelet er Frida Karlsson. Det er rundt en måned siden hun fikk corona, og hun er fortsatt ikke tilbake i vanlig slag. Det har også påvirket Johannes Høsflot Klæbo denne sesongen.

– Hvordan vurderer du tittelkampen i Tour de Ski med nyheten om Anderssons sykdom?

– Før sesongen ville jeg sagt det sto mellom Frida Karlsson og Andersson. Nå peker det kanskje i retning Jessie Diggins fra USA.