– Er du i nærheten av startelleveren til verdens beste lag, så er er du i landslagstroppen til Norge. Enkel matte.

Det er dommen fra TV 2s landslagsekspert Morten Langli. Han har sett det han trenger å se fra Oscar Bobb. Nå er han klinkende klar på at 20-åringen må med i troppen til Ståle Solbakken som presenteres tirsdag.

Det regnestykket får Pål André Helland det samme svaret på. Viaplays fotballekspert er heller ikke i tvil.

– Han har vært involvert i alle de siste kampene og i tillegg startet noe for det som er verdens beste fotballag. Det får være svar godt nok spør du meg. Det er ingen andre, med unntak av Erling og Martin, som er i nærheten av å konkurrere på samme nivå, sier Helland til VG.

Den tidligere RBK- og LSK-spilleren har sett det meste av Bobbs involveringer denne sesongen.

– Det er ikke bare at han er involvert, men han er dominant i de minuttene han spiller. Det er en såkalt «nobrainer» for meg, sier Helland – som selv fikk seks landskamper for Norge i sin tid.

– Er vi der at han bør nærme seg en startplass for Norge?

– Ja, det er ikke langt unna det, sier Helland.

VGs landslagskommentator Knut Espen Svegaarden sier seg helt enig.

– Oscar Bobb bør tas med denne gangen, fordi han har bevist over to-tre kamper på aller øverste nivå at han har nivået inne. I tillegg har han det laget mangler offensivt: Stor fart, sier «Svea».

Manchester City tapte helgens kamp mot Wolverhampton. Bobb kom da inn til pause. Etter kampen fikk han spørsmål fra Viaplay om det kommende landslagsuttaket.

– Jeg har ikke tenkt på det. Vi får se hva som skjer.

– Det hadde vært gøy?

– Ja, selvfølgelig.

Pep Guardiola har kommet med mye ros til sin norske elev den siste tiden. Han forklarte byttet i pausen sist slik:

– Jeg ville ha mer dynamikk. Oscar er veldig god i trange områder, med den kreativiteten han har. Det handlet ikke om at Nunes spilte dårlig. Men jeg tenkte at Oscar kunne gi oss noe annerledes.