– Vi har aldri, aldri, aldri – med hånden på hjertet – hørt ett ord fra Manchester City. Det der er bare spekulasjoner, sier landslagssjefen.

Ståle Solbakken sier deretter – litt upresist – at Erling Braut Haaland kun har meldt forfall to ganger.

– De gangene Erling har meldt forfall, er Spania og Georgia, da han ulykksalig fikk den lille strekken før. I tillegg hadde han den skaden i forrige VM-kvalik som tok en del uker og en del landskamper for oss.

– Hvis du husker tilbake i mars mot Slovakia og Armenia (i 2022), tror jeg det var, spilte han begge de kampene og ble fly forbannet for at jeg tok ham av i pausen på 4-0. Han har lyst, men så spiller vi jo to kamper. Det er ikke skrevet i stein at han spiller begge selv om han kommer, sier Solbakken.

IRRITERT: Ståle Solbakken var ikke fornøyd med VGs spørsmål om Erling Braut Haaland. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Norge møter Færøyene i privatlandskamp 16. november, før de skal spille EM-kvalifiseringskamp borte mot Skottland tre dager senere.

Kampen er imidlertid betydningsløs ettersom Norge ikke har mulighet til å bli topp to i gruppen.

VG påpeker deretter at situasjonen før denne samlingen er ganske lik den siste samlingen i fjor høst.

Da skulle Norge spille to privatlandskamper mot Finland og Irland.

Den gangen meldte Erling Braut Haaland forfall, men spilte for Manchester City både i siste kampen før og første kampen etter samlingen.

VGs spørsmål får Solbakken til å reagere.

– Det du prøver å få fram er at han ikke er glad i å spille i Norge og melder forfall. Det er veldig stygt og jeg synes det nesten er kvalmende. Er det en som har stilt opp, så er det ham. Det der er frekt, det du driver med nå, slår Solbakken fast.

– Jeg insinuerer ingenting, men...

– Jo, det gjør du virkelig, avbryter Solbakken.

Den norske stjernespissen ble byttet ut med skade i lørdagens kamp mot Bournemouth, men var tilbake i trening dagen før tirsdagens hjemmemøte med Young Boys i Champions League.

Nylig uttalte Pep Guardiola at han ønsker å hvile Haaland mer, men at han ikke finner noen åpning.

– Tror du Pep Guardiola er gira på at han spiller de kampene?

– Det må du ringe Pep om, svarer Solbakken.

Etter å ha slitt med skader i Borussia Dortmund, har skadesituasjonen forbedret seg markant i Manchester City.

Ekspertene påpeker at Haaland «har et stort team som sier ifra når det er nok».

Av de totalt 74 kampene Manchester City har spilt siden Haaland debuterte i Community Shield, har nordmannen spilt i 65 av dem. Men kun et fåtall av fraværene er på grunn av skade.

Siden Erling Braut Haaland signerte for Manchester City har han gått glipp av flere kamper som følge av skade på det norske landslaget (fire) enn for klubblaget (tre).

I tillegg ble han hvilt i privatlandskampen mot Jordan. For klubblaget har han blitt sittende på benken seks ganger.

Også før privatlandskampene i november i fjor slet Haaland med skade kort tid før landslagssamlingen.

Da mistet han kampene mot Leicester og Sevilla. Han spilte deretter mot Fulham og Brentford, før han sto over privatlandskampene mot Irland og Finland.

Han var tatt ut i landslagstroppen, men dukket aldri opp. Isteden var han i Spania for å pleie en skade.

– Det var en grunn til at han var i Barcelona, og det var at han fikk en reaksjon i foten etter å ha spilt 90 minutter etter at han hadde vært ute ganske lenge, eller i hvert fall ikke spilt regelmessig, forklarte Solbakken til TV 2.

Siden landslagsdebuten til Haaland i 2019 kunne han i praksis spilt 41 landskamper. Da er ikke kampene mot Israel, Romania eller Østerrike inkludert.

Haaland har spilt i 28 av disse kampene. Han har dermed spilt 68,3 prosent av kampene han kunne ha spilt.

Det er ikke første gang Solbakken reagerer på spørsmål rundt Haaland.

Etter forfallet i Marbella i fjor spurte VG om Manchester City-fysioteraputen Mario Pafundis rolle. Slik svarte Solbakken da: